HomeWerken bijCulinair redacteur

Culinair redacteur

Als culinair redacteur inspireer je zoveel mogelijk mensen met het beste van de bakkerij! Van snelle baktips tot interviews met vakgenoten en smakelijke achtergrondartikelen: je draait allround mee in de redactie van onze media-uitingen. Je produceert content voor zowel onze online als offline kanalen en weet precies waar je op moet letten bij het uitwerken van recepturen voor thuisbakkers.
Coverafbeelding voor

wat ga je doen?

Als culinair redacteur inspireer je zoveel mogelijk mensen met het beste van de bakkerij! Van snelle baktips tot interviews met vakgenoten en smakelijke achtergrondartikelen: je draait allround mee in de redactie van onze media-uitingen. De nadruk ligt op socials en ons online platform www.meesterlijkvanrobert.nl. Daarnaast ondersteun je de redactie van ons magazine Meesterlijk, zowel bij de uitwerking van recepten als bij tekstproductie. Je ondersteunt bij de invulling en uitvoering van de contentkalender, bruist van initiatief en ideeën en bewaakt je eigen planning. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met de rest van het communicatieteam en in lijn met onze huisstijl en tone of voice.

wie zoeken wij?

 • Je hebt hbo- of wo-werk- en denkniveau, en minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie of een journalistieke achtergrond.
 • Je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheden; je begrijpt waarom een pakkende kop belangrijk is en we hoeven je niet uit te leggen hoe ’t kofschip werkt. Clichés zijn jouw eer te na: je gaat voor creatieve, pakkende teksten.
 • Je hebt bij voorkeur al ervaring in het uitwerken van recepturen, maar bent op z’n minst bereid om er volledig in te duiken om je deze meer technische tak van sport eigen te maken.
 • Je hebt ervaring met WordPress, kent de fijne kneepjes van SEO en bent op de hoogte van de ins en outs van social media.
 • Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig en raakt niet in paniek van deadlines of het verschuiven van prioriteiten als er een project tussendoor komt.
 • Je bent proactief, hebt een hands-on werkmentaliteit en denkt altijd een stap vooruit.
 • Je bent zelfredzaam en kunt goed zelfstandig werken. Je weet daarbij perfect prioriteiten te stellen.
 • Je bent gek op alles wat met lekker eten te maken heeft en zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen en trends.
 • Je woont op maximaal 50 kilometer afstand van Oisterwijk; omdat je voor de uitvoering van je taken regelmatig moet overleggen met de bakkers, zul je voornamelijk op kantoor werken.

salaris

Min. € 2400 – max. € 2900 per maand (bruto), op basis van 40 uur per week.

bij robèrt in ’t kort

‘bij Robèrt’ bieden we onze gasten een complete beleving van het bakkersvak:

 • In onze open bakkerij zien zij ‘live’ hoe de boulangers, patissiers en chocolatiers onze ambachtelijke bakkersproducten maken.
 • In onze winkel kunnen zij al onze huisgemaakte producten kopen.
 • In onze B’academie kunnen zij in de leer bij ons cursusteam.
 • Via onze webshop, ons magazine en ons online inspiratieplatform brengen we ons ambacht in toenemende mate bij de mensen thuis.

waarom werken bij robèrt?

Als werknemer van bij Robèrt krijg je een basisplek in het team van de meest Meesterlijke bakker van Nederland. Hoe verschillend ook, samen vieren we het bakkersambacht en het goede leven – en werken we vooral knetterhard om zoveel mogelijk mensen daarvan te laten meegenieten. Met jouw kwaliteiten lever je op je eigen manier een bijdrage aan de allround beleving van het bakkersvak die wij onze gasten bieden. Uniek in Nederland.

Plus:

 • De kans om onderdeel uit te maken van een bedrijf en merk in groei.
 • 200 vakantie-uren op basis van een fulltime dienstverband (40 uur).
 • De mogelijkheid om op verschillende plekken in het bedrijf een leerzame dag mee te lopen.
 • Altijd het lekkerste brood en gebak binnen handbereik, mét smakelijke personeelskorting.
 • Naar je werk in de inspirerende omgeving van de monumentale leerfabriek van Oisterwijk, een plek waar ambacht, moderne techniek en creativiteit samenkomen.
 • Iedere maand een borrel met bites uit eigen bakkerij om ook eens níét over werk te praten met je collega’s.

ben jij dé culinair redacteur die we zoeken?

Is deze vacature voor culinair redacteur jou op het lijf geschreven? Solliciteer via het formulier hieronder en wie weet zien we je binnenkort bij een kennismakingsgesprek.

Solliciteer nu op deze vacature

Leuk dat je ons team wilt versterken! Vul het formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Op zoek naar iets anders

Thumbnail voor Junior redacteur

Junior redacteur

24 uur
Heb jij gevoel voor smakelijke teksten? Met deze baan doe je brede ervaring op bij de redactie van ons magazine en online platform.
Thumbnail voor Ondersteunend medewerker B’academie

Ondersteunend medewerker B’academie

8-32 uur
Word jij een onmisbare schakel bij de organisatie van onbezorgde lesdagen voor onze cursisten? Laat je horen!
Thumbnail voor Patissier

Patissier

Fulltime
Heb jij een passie voor patisserie, ben je gedreven en ga je net als wij voor eersteklas kwaliteit? Dan zijn we op zoek naar jou!