Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Veelgestelde vragen

Algemene cursusinformatie

Vlak voordat de cursus begint, sturen we je een e-mail met praktische informatie, zoals een routebeschrijving en nuttige weetjes. 

Op de cursusdag starten we met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we in de cursusruimte na een korte theoretische inleiding aan de slag. Er staan tien werkbanken in een opstelling à la Heel Holland Bakt. De grootte van de groep kan per cursus verschillen, maar het leslokaal is ingericht op maximaal twintig cursisten. Dat betekent dat je een werkbank deelt met maximaal één andere cursist. 

De docent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Je maakt de recepten helemaal zelf of in tweetallen - met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Een syllabus met uitleg, recepten en ruimte voor notities én gebaksdozen om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen zijn bij de cursus inbegrepen. 

Meer weten over de inhoud van een specifieke cursus? Kijk dan bij onze broodcursussenpatisseriecursussen of themacursussen.  

Of je nu een beginnende of professionele bakker bent, iedereen kan meedoen met onze cursussen. Je leert bij ons bakken vanaf de basis. Dat betekent dat voorkennis of bakervaring niet noodzakelijk is, maar óók dat er nog altijd veel te leren valt voor wie al wel de nodige bakuren gemaakt heeft. Wel kan het zo zijn dat mensen met ervaring de lesstof sneller oppikken. De brood- en patisseriecursussen en de themacursus Snoepjes worden aangeboden in verschillende tweedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het verplicht om die volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis.   

Ook als je een ervaren (thuis)bakker bent, valt er nog genoeg te leren in onze cursussen. Bij ons leer je het vak namelijk vanaf de basis. De brood- en patisseriecursussen en de themacursus Snoepjes worden aangeboden in verschillende tweedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het van belang de volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis. 

Doordat de agenda's van onze docenten op elkaar moeten worden afgestemd, kunnen we niet vooraf aangeven wie welke cursus geeft. Wie jouw docent wordt, is dus een verrassing. Eén ding is zeker: een les bij Robèrt wordt altijd gegeven door een expert

Ja, we hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar voor onze cursussen. Omdat bakken ook onder jongeren ontzettend populair is, hebben we de Familiebakdag ontwikkeld, een leuke én leerzame bakdag in schoolvakanties waarop kinderen vanaf 10 jaar met hun vader, moeder, opa, oma, oom, tante, buurman, buurvrouw of andere volwassen begeleiding een dag lang kunnen komen bakken bij team bij Robèrt. 

Je kunt je aanmelden voor een cursus via het cursusaanbod op onze website. 

  • Klik bij de cursus van je keuze op 'Inschrijven';
  • Vul het aantal personen in waarvoor je de cursus wilt boeken en klik op de knop 'Plaats in winkelmand';
  • Controleer het overzicht van je bestelling in de winkelmand;
  • Heb je een actiecode (cadeaubon)? Klik dan op de knop 'Actiecode toevoegen'. De korting wordt nu automatisch verrekend met je bestelling;
  • Klik op de knop 'Uw gegevens' en volg de aanwijzingen;
  • De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL*. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met de factuur.  

* iDEAL is een Nederlands betaalsysteem dat je alleen in Nederland kunt gebruiken. Woon je in het buitenland en wil je je inschrijven voor een cursus? Bel ons dan op 013 528 49 06 of stuur ons een e-mail.

Het is onze bedoeling dat je na een cursus thuis zelf kunt maken wat je tijdens de cursus hebt geleerd, zonder dat je daar grote aanvullende investeringen voor hoeft te doen. Daarbij gaan we er wel van uit dat je beschikt over basisapparatuur zoals een oven, een keukenmachine en kleiner gereedschap zoals een weegschaal, spatel, garde en dergelijke.

'Foodtechnisch' zijn onze cursussen helemaal geschikt voor zwangere vrouwen. De uiteindelijke producten bevatten geen rauwe eieren en we gebruiken alleen gepasteuriseerde kazen. Hetzewlfde geldt voor de lunch die we aanbieden bij de cursussen die langer dan een dagdeel duren.

Houd qua inspanning rekening met een lange dag waarbij je veel staat en flink de handen uit de mouwen steekt. Of je dat aankunt in jouw situatie kun je zelf het best beoordelen. 

Cursusagenda

We streven ernaar om ongeveer eens per kwartaal een nieuwe cursusagenda op onze website te zetten. Het kan ook voorkomen dat we tussendoor enkele losse data toevoegen. Wil je zeker weten dat je niets mist? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (onderaan onze homepage) of volg onze Facebookpagina.

We stellen onze cursusagenda samen op basis van de wensen van onze cursisten. Hoe meer mensen er voor een bepaalde cursus op de wachtlijst staan, hoe groter de kans dat we die cursus weer inplannen. Zie de veel gestelde vragen over de wachtlijst om te lezen hoe je je hiervoor aanmeldt. Iedereen die voor een cursus op de wachtlijst staat, wordt geïnformeerd zodra de betreffende cursus weer op de planning staat.   

Onze cursussen worden zowel doordeweeks als in het weekend gegeven. We zijn daarvoor afhankelijk van de agenda's van onze docenten. Daarbij proberen we rekening te houden met de voorkeuren van onze cursisten, maar helaas kunnen we niets garanderen. 

Zodra de nieuwe cursusagenda is samengesteld, laten we dit per e-mail weten aan iedereen die zich voor de wachtlijst heeft aangemeld. Zij kunnen zich dan direct aanmelden. Zo snel mogelijk daarna maken we het ook bekend via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina. Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via onze homepage. 

Wachtlijst

Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via de agenda op onze website. Klik op de knop 'Algemene wachtlijst' en vul de gevraagde gegevens in. Je kunt hier aanvinken voor welke cursus je op de wachtlijst wilt en welke dagen van de week je voorkeur hebben. We kunnen niet beloven dat we de cursus op die dagen inplannen, maar we proberen er wel rekening mee te houden. Klik vervolgens op de knop 'Versturen'. Je krijgt dan via een pop-upvenster een bevestiging van je plaatsing op de wachtlijst.   

Ja. En wel hierom:

  • Je krijgt als eerste bericht zodra de nieuwe cursusagenda online staat, nog voordat we het wereldkundig maken via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Zo is de kans groter dat je de cursus van jouw keuze kunt volgen.
  • We stellen de cursusagenda samen op basis van de wensen van onze cursisten. Hoe meer animo er voor een cursus is van mensen op de wachtlijst, hoe groter de kans dat de cursus weer wordt ingepland.

Kosten

Bij de cursussen op onze website staat de prijs vermeld. Een overzicht van alle cursussen en prijzen vind je hier.

Cursus met besloten groep

Dat kan zeker. Eventueel is ook een aangepast arrangement mogelijk. Kijk hier voor onze mogelijkheden voor groepsarrangementen.

Wil je meer informatie of een offerte aanvragen? Stuur ons een e-mail.

Cadeaubon

Jazeker. Je kunt via dit formulier een kortingscode aanmaken waarmee de gelukkige ontvanger zelf een cursus kan boeken.

Wil je graag een fysieke bon ontvangen met daarop de kortingscode? Dan rekenen we €1 handelings- en verzendkosten. Vind je het leuk om ook de laatste uitgave van Meesterlijk erbij te geven? Dan betaal je €10,95, inclusief bon en verzending.

Let op: het bedrag van een cadeaubon voor een cursus moet in één keer besteed worden. Wil je dus een cursus cadeau geven, dan moet het bedrag van de kortingscode kleiner of gelijk zijn aan de waarde van de cursus. 
Zodrag wij je betaling hebben ontvangen, krijg je een e-mail met een code, die staat voor het door jou betaalde bedrag. Met deze code kan de ontvanger een cursus boeken.

 

 

Dineren en logeren in de buurt (met korting voor cursisten!)

Je sluit de cursusdag op een leuke manier af met een diner in ons restaurant Keuken Van Leer op de begane grond. Als cursist krijg je hier 10% korting (geldig na 17.00 uur, Chef's Special en dranken uitgezonderd). 

Als je van ver komt en na een drukke cursusdag liever niet naar huis rijdt, kun je tegen een vriendentarief terecht in het sfeervolle Hotel de Leijhof, op slechts een paar minuten rijden van de leerfabriek. Stuur ons een mailtje via les@bijrobert.nl en je ontvangt een code waarmee je met korting een kamer kunt boeken.  

Spaarsysteem

Bij iedere aankoop kun je punten sparen op de Piggypas. Hoe meer punten je hebt gespaard, hoe groter de beloning. De pas is te gebruiken bij onze cursussen, in de winkel, bij BENG! en in Keuken Van Leer. 

Wil je Piggypunten sparen bij Robèrt en in Keuken Van Leer? Koop dan voor €2,95 een pas in de winkel, bij BENG! of in Keuken Van Leer. De eerste 25 punten krijg je van ons. Daarna spaar je voor iedere euro die je in onze winkels of in Keuken Van Leer besteedt een punt. Een cursus levert je voor iedere 2 euro één punt op.

Sparen in onze winkels:

  • Betaal je aankoop en geef aan dat je een Piggypas hebt.
  • De winkelmedewerker scant je pas en voert het aankoopbedrag in. De punten worden automatisch toegevoegd aan je spaarpas.

Sparen bij cursussen:

  • Boek een cursus via het cursusaanbod op onze website
  • Vraag aan het eind van de cursusdag aan de medewerker in BENG! of zij de spaarpunten t.w.v. het cursusbedrag op je Piggypas wil zetten. De winkelmedewerker scant je pas en voert het cursusbedrag in. De punten worden automatisch toegevoegd aan je spaarpas.

Genoeg punten gespaard voor een beloning? Verzilveren maar! Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Cursus annuleren

Als je niet kunt deelnemen aan een cursus waarvoor je je hebt aangemeld, heb je de volgende mogelijkheden:

  • Zoek zelf iemand die jouw plek wil innemen. We hebben gemerkt dat dit goed werkt via social media. Let op: als het gaat om een vervolgcursus, moet je vervanger ook de voorgaande cursus(sen) hebben gevolgd. Jij en je vervanger regelen de betaling onderling. Via les@bijrobert.nl geef je aan ons door wie je vervanger is, zodat we eventueel misbruik tegen kunnen gaan. Wij zetten de naam van de vervanger op de deelnemerslijst en zorgen dat hij/zij alle benodigde informatie krijgt.
  • Kun je zelf geen vervanger vinden? Laat ons via les@bijrobert.nl weten dat je de cursus wilt annuleren. Wij gaan dan via de wachtlijst op zoek naar een vervanger. Hebben we geen vervanger kunnen vinden, dan brengen we €35 administratiekosten in rekening en krijg je voor de rest van het cursusgeld een tegoedbon, die je kunt gebruiken om een nieuwe cursus te boeken. We geven je in dit geval geen geld terug (zie onze algemene voorwaarden). 
  • Ben je ziek of is er iemand in je directe omgeving overleden? Laat dit dan weten via les@bijrobert.nl of bel ons via 013 528 49 06. Per situatie beoordelen wij of we het cursusgeld terugstorten. In sommige gevallen kunnen we je vragen om een bewijs te laten zien, zoals een doktersverklaring. Dit doen we om misbruik te voorkomen. 

Winkel en assortiment

Wij zijn elke dag van de week geopend. De reguliere openingstijden van onze locaties vind je op de pagina 'Locaties'. Eventuele afwijkende openingstijden op feestdagen communiceren we op diezelfde pagina, op Facebook en via onze nieuwsbrief.

NB Iedere dag ligt onze winkel vol met ons volledige assortiment, ook op zondag. We vullen tussendoor waar nodig zoveel mogelijk aan. Wel geldt: hoe later het tijdstip, hoe groter de kans dat een product misschien op is. Ben je bang dat je misgrijpt? Neem dan het zekere voor het onzekere en doe van tevoren een bestelling. Zie hiervoor ook de vraag: 'Ik ben een particuliere klant. Kan ik producten uit de winkel bestellen?'

Wij hebben geen bestellijsten, omdat ons assortiment met de seizoenen wisselt. Alleen met kerst gebruiken we een bestellijst. Deze kun je dan downloaden via onze website.

Jazeker. Cadeaubonnen zijn te koop bij onze winkel, BENG! of in Keuken Van Leer aan de Almijstraat 14 in Oisterwijk. Deze cadeaubonnen zijn niet online verkrijgbaar.  

Let op: de betreffende cadeaubon kan alleen worden besteed bij het ‘bedrijfsonderdeel’ waar je de bon hebt gekocht. 

Ja, dat kan! Van je dagelijkse brood tot grotere bestellingen voor bijvoorbeeld een feestje of evenement. Je kunt op verschillende manieren je bestelling doorgeven. Wij zorgen dan dat je bestelling op tijd klaarligt in de winkel.

  • Geef je bestelling in de winkel door aan een van onze collega’s.
  • Bel onze winkel via 013 - 303 11 20.
  • Stuur ons een e-mail.

Let op: op drukke dagen kunnen we telefoontjes en e-mails helaas niet altijd direct beantwoorden. We rekenen hiervoor op je begrip. Probeer op een later tijdstip gerust nog een keer te bellen. E-mails proberen we uiteraard zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op: bestellingen boven de €25 moeten van tevoren in de winkel betaald worden. Als je je bestelling niet vooraf betaalt, moet je hem op de ophaaldag vóór 13.00 uur ophalen. 

Wil je thuis bakken met de producten die wij in de bakkerij gebruiken? Dan ben je bij BENG! aan het juiste adres. Van bakvormen tot bloem, verse gist, chocolade, citroenzuur en alles ertussenin: bij ons koop je grondstoffen van bakkerskwaliteit. Bekijk onze actuele openingstijden.

De producten van de Meesterlijke baklijn van Robèrt zijn behalve bij BENG! ook te koop bij Albert Heijn.

Voor particuliere klanten bezorgen wij niet. Je moet je boodschappen dus altijd bij ons in de winkel komen halen. Dat geldt ook voor bestellingen.

Behalve op onze eigen locaties kun je ook op een aantal andere plaatsen producten van bij Robèrt kopen. Bekijk hiervoor onze verkooppunten.

Omdat onze bakkerij geen glutenvrije omgeving is, bakken wij zelf geen glutenvrije broodjes. Wel verkopen we glutenvrije broodjes (wit en meergranen) die Robèrt mede heeft ontwikkeld. Die worden geproduceerd in een glutenvrije fabriek in Duitsland. Vraag ernaar in de winkel of bestel ze op voorhand (zie vraag 3). Je krijgt de broodjes ingevroren mee, zodat je ze thuis zelf kunt afbakken.

Daarnaast verkopen we diverse gebakjes zonder toegevoegde gluten, zoals progresgebak en seizoensvarianten. Deze kunnen wel nog sporen van gluten bevatten, omdat ze gemaakt worden in onze eigen patisserie. Hier worden weliswaar niet veel gluten verwerkt, maar deze omgeving is niet glutenvrij. Meer weten? Vraag ernaar in de winkel of stuur ons een e-mail.  

'Piggy' is de naam van ons spaarsysteem. Iedere keer dat je iets koopt, krijg je spaarpunten op je spaarpas. De spaarpas is geldig bij cursussen, in onze winkel, bij BENG! én in Keuken Van Leer. Wil je na afloop van een cursus bijvoorbeeld nog boodschappen doen in onze winkel of borrelen/dineren in Keuken Van Leer? Dan komen alle punten op dezelfde pas te staan. Dat spaart lekker door!

De spaarpunten kun je inruilen voor een beloning. Hoe meer punten, hoe groter de beloning: van een abdijbrood tot korting op een cursus.

Wil je ook sparen?

In de winkel, bij BENG! of in Keuken Van Leer kun je voor €2,95 een spaarpas kopen. De eerste 25 punten krijg je van ons. Daarna kun je zelf punten sparen:

  • Winkelpunten: €1 = 1 punt
  • Cursuspunten: €2 = 1 punt

Hoe spaar je punten?

  • Betaal je aankoop zoals gebruikelijk bij een van onze collega’s.
  • Een van onze collega’s scant de QR-code op je spaarpas en voert het aankoopbedrag in. De punten staan automatisch op je spaarpas.
  • Genoeg punten gespaard voor een beloning? Verzilveren maar! Vraag ernaar bij onze collega’s.

Wij verkopen taarten op maat, maar alleen van taarten die we ook voeren binnen ons assortiment. Daarvan kunnen we het formaat aanpassen en we kunnen schildjes maken met je eigen logo of foto. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel of stuur ons een e-mail.

B2B/Zakelijke bestellingen

Wij leveren hoogwaardige ambachtelijke producten voor de bakkerij en horeca. Ook kan Robèrt ondernemers bijvoorbeeld helpen bij productontwikkeling. Meer weten over ons B2B-assortiment en/of een offerte opvragen?

  • Bel ons op 013 - 528 49 06.
  • Stuur ons een e-mail.

Omdat we al onze producten ambachtelijk maken, rekenen we voor bestellingen uit het vaste assortiment vijf werkdagen voordat we de bestelde producten kunnen uitleveren. Dus als je op dinsdag bestelt, betekent dit dat je de producten op dinsdag de week erop in huis hebt. Wanneer wij speciaal een product ontwikkelen, moet je rekenen op tien werkdagen.

Als je al zakelijke klant bent bij ons, kun je je bestelling doorgeven via e-mail.

In overleg kunnen wij je zakelijke bestelling bezorgen. Dit doen we na je aanvraag van een offerte. Zie ook de vraag 'Ik heb interesse in B2B van bij Robèrt. Wat is er allemaal mogelijk?'

Steeds meer vakgenoten uit zowel de bakkerij- als horecasector doen een beroep op Robèrt in zijn rol als adviseur. Of het nu gaat om nieuwe receptuur, efficiëntere productie of instructie van het winkelpersoneel ten gunste van een zo mooi mogelijke presentatie van de producten in de winkel: Robèrt geeft graag advies.

Wil je allround advies?

Voor een uitgebreid advies loopt Robèrt een dag mee in de (banket)bakkerij om gegevens te verzamelen. Op basis daarvan schrijven we een rapport met voorstellen voor verbeterpunten op het gebied van rendement, producten, receptuur en synergie, zowel tussen medewerkers als tussen producten met deels dezelfde receptuur.

Daarna volgt altijd een evaluatiegesprek. De ondernemer kan vervolgens naar eigen inzicht beslissen welke verbeterpunten hij daadwerkelijk implementeert. Hij kan de verbeteringen zelf uitvoeren of daarvoor opnieuw een beroep doen op Robèrt. In dat laatste geval maken wij een offerte voor een vervolgopdracht. 

Wil je één specifiek product verbeteren?

Lukt het niet om een bepaald product optimaal te maken, blijft elke keer één aspect van het product achter op de gewenste kwaliteit? Robèrt kan een waardevolle scan maken om het probleem op te lossen. Ook kan hij aangeven met welke producten je ‘gemakkelijk’ en zonder grote investeringen een hoger rendement kunt behalen. Binnen één of enkele dagdelen kan het probleem opgelost zijn.

Meer informatie en Robèrt inhuren?

Bel ons op via 013 - 528 4906. Stuur ons een e-mail.

Heb je hulp nodig met het ontwikkelen van patisserieproducten? Robèrt gaat met de ingrediënten uit jouw bedrijf aan de slag en ontwikkelt op basis van jouw wensen nieuwe patisserieproducten. Daarna kunnen wij deze producten eventueel ook in productie nemen, uiteraard op basis van exclusiviteit.

Wil je meer informatie over de hulp van Robèrt bij productontwikkeling?

  • Bel ons op tel. 013 - 528 4906
  • Stuur ons een e-mail.

Nieuwe inspiratie kan wonderen doen voor de productie. Met zijn trainingen zet Robèrt je werknemers weer op scherp. Hij komt langs voor een training op locatie of je werknemers komen één of meerdere dagen bij Robèrt kijken en/of meewerken. Er zijn verschillende mogelijkheden. Op basis van jouw wensen maken wij een voorstel op maat.

Wil je meer informatie over het inhuren van Robèrt voor een training?

  • Bel ons via 013 - 5284906.
  • Stuur ons een e-mail.

Goede doelen & sponsoring

Wij krijgen heel vaak de vraag of we goede doelen willen steunen. Het ene goede doel is nog mooier dan het andere, maar zoals je zult begrijpen, moeten we keuzes maken. Wij hebben gekozen voor de onderstaande goede doelen.

  • Kinderfonds MAMAS
    Sinds oktober 2019 is Robèrt officieel ambassadeur van Kinderfonds MAMAS, een organisatie die lokale MAMAS in Zuid-Afrika ondersteunt bij het organiseren van dagelijkse zorg voor kansarme Zuid-Afrikaanse kinderen, zoals voeding, huiswerkbegeleiding, medische zorg en veilige plekken om te spelen (zie ook de vraag 'Waarom is Robèrt ambassadeur voor Kinderfonds MAMAS?').
  • De Voedselbank Wij doen ons best om verspilling zoveel mogelijk tegen te gaan, maar willen onze gasten tegelijkertijd liever geen nee verkopen. Overschotten van ons assortiment doneren we aan de Voedselbank, die voedselpakketten verspreiden onder de armste mensen in Nederland.

  • EET met je hart Met Keuken Van Leer steunen wij Stichting EET met je hart, met een jaarlijkse restaurantcampagne zes weken per jaar aandacht vraagt voor eenzaamheid onder ouderen. Ggasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van €1 op de totaalrekening doneren. Iedere euro komt volledig ten goede aan het organiseren van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen.

  • Stichtingen die zich hard maken voor wensen van zieke kinderen, zoals Make-A-Wish, Dream4Kids en Stichting Opkikker Wij laten graag zoveel mogelijk mensen meegenieten van ons mooie vak. Als we daarmee zieke kinderen hun ellende voor even kunnen vergeten, zetten we ons daar graag voor in. ‘Een dag lang gaat het niet over de ziekte en wordt alle ellende voor even vergeten’, aldus Robèrt. ‘Het is heel waardevol om daaraan een bijdrage te kunnen leveren en een mooie herinnering te creëren.’

  • Pantereus Vanuit Pirjo’s achtergrond als bioloog – en kattenliefhebber – steunen we al jaren de stichting Pantereus, die zich inzet voor wilde kattensoorten die met uitsterven worden bedreigd.

Aanvragen van andere (lokale) goede doelen beoordelen we per stuk. Als je een aanvraag voor steun wilt doen, stuur ons dan een e-mail. Als we de mogelijkheid hebben om jouw doel te steunen, kun je via datzelfde e-mailadres een reactie verwachten. Zo niet, dan hopen we je via deze weg duidelijk te hebben gemaakt dat we helaas niet alles kunnen steunen en reageren we niet op je aanvraag. We danken je voor je interesse en begrip.

Sinds oktober 2019 zet Robèrt zich als officieel ambassadeur van Kinderfonds MAMAS actief in om aandacht te vragen voor de bijzondere lokale projecten van Zuid-Afrikaanse MAMAS en hun hulp aan kansarme kinderen. Een logische stap. Niet alleen omdat Robèrt en Pirjo al ruim tien jaar donateur zijn van het Kinderfonds, maar ook omdat het werk van Robèrt meer raakvlakken heeft met de MAMAS dan je misschien op het eerste gezicht zou denken.

Waar Robèrt zich in zijn bakkerij in Oisterwijk dagelijks bezighoudt met voeding als basis, is dit ook essentieel voor de kwetsbare kinderen Zuid-Afrika. Voor di ekinderen is de armoede zo groot, dat gezonde voeding vaak ontbreekt. Dat heeft directe impact op hun groei en ontwikkeling, en dus op hun toekomstperspectieven. Robèrt: ‘Waar ik hier het geluk heb dat ik van alle gemakken voorzien ben, moeten de ruim 2000 MAMAS die we steunen het vaak met heel weinig doen. Des te indrukwekkender wat ze daar neerzetten.’ Naast dagelijkse scholing, medische zorg, veiligheid en veel liefdevolle aandacht is gezonde voeding prioriteit nummer één voor de MAMAS. Vanuit die basis kunnen zij hun zorg verder uitbouwen.

De MAMAS voorzien dagelijks tienduizenden kinderen van vers voedsel. Dat je met weinig ingrediënten toch iets heel smakelijks en voedzaams op tafel kunt zetten, weet Robèrt natuurlijk als geen ander. Ook heeft de invloed van andere culturen op eetgewoonten Robèrt altijd al geboeid; niet voor niets ging hij voor de documentaireserie Brood van Omroep MAX in 2017 op ontdekkingsreis door Europa, op zoek naar verhalen en tradities achter brood. Ook de Zuid-Afrikaanse broodrecepten die hij van de MAMAS heeft gekregen, inspireren hem enorm. Mogelijk kan hij hen vanuit zijn expertise ook nog voorzien van tips waarmee ze bijvoorbeeld met minder grondstoffen een grotere opbrengst kunnen verkrijgen.

Daarmee wordt direct nog een belangrijke overeenkomst aangestipt tussen Robèrt en de MAMAS: het belang van en de nadruk op kennisdeling en duurzaamheid. Zo wordt een bijzonder lokaal project geleid door MAMA Ingrid, die samen met moeders en kinderen grote moestuinen aanlegt en onderhoudt. ‘Zo kunnen de moeders met hulp van sterke MAMAS zelf op duurzame wijze voorzien in voedsel voor ‘hun’ kinderen én op hun beurt hun kennis weer doorgeven aan anderen in hun community’, aldus Robèrt. ‘Hoe mooi is dat?’

We krijgen veel vragen over sponsoring. Ook hierin moeten we keuzes maken. Omdat we toch niemand buiten willen sluiten en verenigingen niet 'voor willen trekken' ten opzichte van onze andere klanten, hebben we het 'Sparen voor sponsoren'-systeem bedacht.

Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden met een e-mail onder vermelding van 'Sparen voor sponsoren'. Zet er duidelijk bij om welke vereniging het gaat, hoeveel leden er zijn en wie de contactpersoon is. Wij geven dan stempelkaarten uit. De club verzamelt alle volle spaarkaarten en levert die eens per jaar in. Daarna kun je kiezen voor een bedrag per ingeleverde spaarkaart of productsponsoring.

 

 

Studenten & scholieren

Hoe leuk Robèrt het ook vindt om jullie vragen te beantwoorden: hij heeft er simpelweg niet genoeg tijd voor. Op de pagina 'Over Robèrt' vind je informatie over hem en het bedrijf en hebben we ook alvast wat antwoorden op veel gestelde vragen op een rijtje gezet, onder andere over zijn opleiding en het bakkersvak.

Meer informatie over de werkwijzen van bij Robèrt vind je op de posters in de 45 meter lange gang bij de bakkerij op de Almijstraat 14 in Oisterwijk. Door de glazen wand kun je onze brood- en banketbakkers aan het werk zien; maak gerust foto’s. Je kunt altijd aan onze winkeldames en -heren vragen of ze je wat meer kunnen vertellen over ons productieproces. Ook kun je in de winkel om een gratis bedrijfsbrochure vragen. Daar staat veel informatie in, onder andere over desem en de grondstoffen die we gebruiken.

Wij bieden regelmatig stageplekken aan. Op de pagina 'Werken bij' lees je hoe je ons een open sollicitatie kunt sturen.