Bakken met een thema

Meer weten over een bepaalde categorie binnen het bakkersvak? Van appeltaart tot meringue, bonbons en meer: we leren je er alles over in een themacursus.

Cover voor BIJ110123_N2C1565

Onze themacursussen

Thumbnail voor Themacursus Fruittaarten

Themacursus Fruittaarten

Taart uit eigen oven is altijd een goed idee! Na deze cursus heb je de recepten en technieken op zak om thuis drie totaal verschillende fruittaarten uit de oven te toveren.
Thumbnail voor Themacursus Appeltaart

Themacursus Appeltaart

Het meest geliefde gebak in Nederland! Tijdens deze cursus komt een variatie aan technieken aan bod en vertelt de docent je alle geheimen om de lekkerste appeltaarten te serveren.
Thumbnail voor Themacursus Basistechnieken chocolade

Themacursus Basistechnieken chocolade

Tijdens de cursus Basistechnieken van chocolade leer je hoe je chocolade verwerkt voor verschillende doeleinden. Naast tempereren ga je aan de slag met diverse toepassingen met chocolade.
Thumbnail voor Themacursus Bladerdeeg

Themacursus Bladerdeeg

Tijdens de cursus is er veel aandacht voor de techniek van het bladerdeeg maken. Je gaat aan de slag met de Hollandse én Franse methode. Vervolgens ga je aan de slag met diverse recepten.
Thumbnail voor Familiebakdag

Familiebakdag

Een leuke én leerzame bakdag voor kinderen vanaf 10 jaar! Kom samen met een volwassen bakkermakker (worsten)broodjes, koekjes en slagroomtaart bakken. Dat wordt smullen!
Thumbnail voor Themacursus Meringue

Themacursus Meringue

Meringue is een mooi en veelzijdig product. Tijdens deze cursus legt de docent uit welke soorten meringue er zijn, hoe je deze maakt en wat je er allemaal mee kunt doen. Onmisbare basiskennis voor de banketbakker!
Thumbnail voor Themacursus Vlaaien

Themacursus Vlaaien

Tijdens de cursus Vlaaien leer je verschillende technieken voor het maken van bodems, vullingen en afwerkingen. Na de cursus kan jij talloze combinaties maken voor de lekkerste vlaaien.
Thumbnail voor Seizoensgebonden themacursussen

Seizoensgebonden themacursussen

Leren hoe je nonnenvotten maakt voor Carnaval, chocoladeletters voor Sinterklaas, een feestelijke profiterole voor Kerst en oliebollen voor Oud & nieuw? Kies dan voor een seizoensgebonden themacursus.
Cover voor

Brood & patisserie

3-daagse cursussen met verdieping

Op zoek naar meer verdieping? Dan zijn onze 3-daagse brood- en patisseriecursussen iets voor jou. Ze zijn er in drie verschillende niveaus. Na afloop heb je alle basisvaardigheden en -technieken in huis om thuis de sterren van de hemel te bakken.