Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Zuurkoolkroketjes

Ingrediënten

  • zuurkoolstamp, (lauw)warm
  • 2 g gelatine per 100 g zuurkool, geweekt in ruim koud water
  • bloem
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • paneermeel
  • olie om te frituren

Extra nodig

  • spuitzak met glad spuitmondje (ca. 2½ cm Ø)
  • siliconen bakmatje (of bakpapier)
  • 3 diepe borden

Werkwijze

  • Los de gelatine op door hem met een beetje aanhangend water kort te verwarmen in een pan; hij mag niet koken. Roer goed door de (lauw)warme zuurkoolstamp en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Roer de zuurkoolstamp los, doe hem in de spuitzak en spuit hiermee lange banen op het siliconen matje; liefst zonder scheuren of openingen, want anders kunnen de kroketjes gaan lekken tijden het frituren. Laat opstijven in de koelkast.
  • Snijd de banen zuurkoolstamp in kroketjes van gewenste grootte en laat opnieuw opstijven.
  • Zet drie diepen borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt eiwit en één met paneermeel.
  • Rol de kroketjes eerst door de bloem; klop de overtollige bloem er voorzichtig vanaf. Haal daarna door het losgeklopte eiwit, laat kort uitlekken en rol daarna door het paneermeel, zonder nog veel aan de vorm van de kroketjes te veranderen. Zorg er steeds voor dat ook de uiteinden goed bedekt zijn.
  • Frituur de kroketjes in olie van 170 °C in een paar minuten goudbruin. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

SERVEERTIP
Serveer de zuurkoolkroketjes met mosterd voor extra pit. Wist je dat je mosterd heel makkelijk zelf kunt maken? Robèrt deelt z'n recept in Meesterlijk nummer 26.

Meesterlijk magazine bestellen