Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Wafels van suikerbrood

INGREDIËNTEN VOOR CA. 10 STUKS
  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 5 g zout
  • 25 g (basterd)suiker
  • 10 g gist
  • 150 g boter, op kaMertemperatuur
  • 125 g parelsuiker (P4 is ideaal)

EXTRA NODIG
  • plasticfolie
  • wafelijzer

WERKWIJZE

Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als je machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid.

Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.

Verdeel het deeg in stukken van ca. 70 g (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer). Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten. Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.

Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken een voor een tot ze goudbruin en gaar zijn.

Lekker met een goede basisvanillesaus!