Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Suikerbrood 'zonder suiker'

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 500 g bloem
  • 240 g halfvolle melk
  • 35 g verse gist
  • 8 g zoetstof (bijvoorbeeld Nevella, vermalen)
  • 8 g zout
  • 75 g boter
  • 225 g Isomalt
  • kaneel om door te wentelen

Voor de afwerking

  • losgeklopt ei om af te strijken
  • amandelschaafsel
  • zoetstof (bijvoorbeeld Nevella, vermalen)

Extra nodig

  • doseertrechter
  • siliconen bolmatje (met kleine bolvormpjes)
  • deegsteker
  • kwastje
  • 2 taartpannen van ca. 20 cm Ø, ingevet

Werkwijze

  • Breng de Isomalt op matig vuur aan de kook. Giet in de knijptrechter en giet hiermee kleine bolletjes (ca. 3 mm) in de bolvormpjes van het bakmatje. Laat uitharden. Dit wordt straks de ‘parelsuiker’ in het brood. Wentel de uitgeharde parels eventueel nog door de kaneel.
  • Kneed de rest van de ingrediënten tot een soepel deeg. Als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken zonder dat het scheurt, is het goed.
  • Verdeel de Isomalt-parels door het deeg: steek het deeg open met een deegsteker, voeg een deel van de parels toe en vouw het deeg weer dicht. Herhaal dit al knedend tot alle parels in het deeg zitten.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, bol op en laat ca. 30 minuten rijzen.
  • Bol de deegstukken nogmaals op, bestrijk de bovenkanten met eistrijksel en rol door het amandelschaafsel. Leg het deeg met de amandeltjes naar boven in de taartpannen en laat 1 uur narijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170 ⁰C boven- en onderwarmte.
  • Bak de broden in ca. 40 minuten gaar. Laat afkoelen en bestuif voor het serveren met vermalen zoetstof.