Ingrediënten
- 100 g zachte boter
- 100 g oranje chocolade*, in stukjes
- 40 g eidooier
- 60 g eiwit
- 80 + 10 g lichtbruine suiker
- merg van ½ vanillestokje
- 60 g bloem, gezeefd
- 45 g sinaassnippers, in kleine stukjes
* Je kunt ook witte chocolade oranje kleuren met kleurstof naar keuze.
Extra nodig
- vierkante bakvorm of siliconen matje met individuele vormpjes
Werkwijze
Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
Klop de eidooiers met 80 g suiker en het vanillemerg tot een bleke, luchtige massa. Spatel dit door het chocolade-botermengsel.
Klop de eiwitten kort los in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 10 g suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.
Meng tot slot de droge ingrediënten – de bloem en de sinaassnippers – door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de sinaasblondies op 175 ⁰C in ca. 18-20 minuten gaar.
Los de sinaasblondies uit de vorm, snijd ze indien nodig in individuele stukken en garneer met oranje marsepein of wat extra oranje chocolade.