Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Oranje-Bovenblokjes

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 100 g oranje chocolade*, in stukjes
  • 40 g eidooier
  • 60 g eiwit
  • 80 + 10 g lichtbruine suiker
  • merg van ½ vanillestokje
  • 60 g bloem, gezeefd
  • 45 g sinaassnippers, in kleine stukjes

* Je kunt ook witte chocolade oranje kleuren met kleurstof naar keuze.

Extra nodig

  • vierkante bakvorm of siliconen matje met individuele vormpjes

Werkwijze

Smelt de boter en chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers met 80 g suiker en het vanillemerg tot een bleke, luchtige massa. Spatel dit door het chocolade-botermengsel.

Klop de eiwitten kort los in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 10 g suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.

Meng tot slot de droge ingrediënten – de bloem en de sinaassnippers – door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de sinaasblondies op 175 ⁰C in ca. 18-20 minuten gaar.

Los de sinaasblondies uit de vorm, snijd ze indien nodig in individuele stukken en garneer met oranje marsepein of wat extra oranje chocolade.