Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Kroketjes met chocoladeganache

Ingrediënten

  • 250 g slagroom
  • 250 g pure chocolade, in stukjes
  • scheutje whiskey of kaneellikeur (optioneel)

Voor de paneerlaag

  • cake
  • suiker

Voor de mangomosterd

  • Griekse yoghurt
  • mango
  • groene en gele kleurstof
  • gepasteuriseerd (!) eiwit
  • olie om te frituren

Extra nodig

  • spuitzak met (groot) glad spuitmondje
  • bakplaat, bekleed met een siliconen matje
  • foodprocessor
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • 2 diepe borden
  • (frituur)pan

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C boven- en onderwarmte.

Doe voor de kroketjes de gehakte chocolade in een kom.

Breng de slagroom aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet de hete room op de gehakte chocolade. Laat even smelten en roer goed door voor een gladde ganache. Voeg eventueel ook nog een scheutje whiskey, kaneellikeur of andere likeur naar keuze toe (maar pas op dat de ganache niet te slap wordt).

Doe de ganache in een spuitzak en spuit hiermee lange banen op een siliconen matje. Vries in.

Verkruimel voor de paneerlaag een paar plakken cake in een foodprocessor. Meng met een paar eetlepels suiker en spreid uit over de bakplaat.

Bak de kruimels in de oven tot ze droog en goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Schil de mango en verwijder de pit. Vermaal (een deel van) het vruchtvlees tot puree in de foodprocessor en druk eventueel nog door een zeef. Roer een beetje van de mangopuree door de Griekse yoghurt tot hij de bleekgele kleur van mayonaise heeft. Je hebt nu mangonaise. Breng extra op kleur met groene en gele kleurstof, tot hij de kleur van mosterd heeft.

Zet 2 diepe borden klaar: één met gepasteuriseerd eiwit en één met de cakekruimels.

Haal de ganache uit de vriezer en snijd de banen in kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door het gepasteuriseerde eiwit, laat even goed uitlekken en rol daarna door de cakekruimels, zonder nog veel aan de vorm te veranderen. Zorg er steeds voor dat ook de uiteinden van de kroketjes goed bedekt zijn.

Eventueel kun je de kroketjes nog kort (ca. 10 seconden) frituren, voor een lauwwarme vulling.

Serveer met de mangomosterd.