Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Japanse cheesecake

Ingrediënten

Voor 1 grote taart 

  • 300 g roomkaas
  • 105 g boter
  • 225 g melk
  • merg van 1 vanillestokje
  • 120 g eidooiers, losgeklopt
  • 240 g eiwit
  • 120 g suiker
  • 50 g maizena, gezeefd
  • gesmolten boter om in te vetten
  • poedersuiker om te bestuiven

Voor de frambozencoulis

  • 100 g frambozenpuree (zonder pitjes)
  • 50 g suiker
  • 50 g water

Extra nodig 

  • keukenmachine met bisschop en garde
  • keukenthermometer
  • grote taartvorm van ca. 23 cm Ø en 10 cm hoog*
  • kwastje
  • bakpapier
  • taartkarton van ca. 25 cm Ø
  • zeefje
  • taartschaal

* Heb je niet zo’n grote vorm? Je kunt ook een kleinere gebruiken. Verklein dan ook het recept.

Werkwijze 

Voor de frambozencoulis 

  • Breng het water met de suiker aan de kook en roer de frambozenpuree erdoorheen.
  • Laat de coulis afkoelen. Je kunt hem een paar dagen in de koelkast bewaren.

Voor de cheesecake 

  • Verwarm de oven voor op 150 ⁰C boven- en onderwarmte.
  • Vet de taartvorm in met gesmolten boter. Bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met bakpapier en vet het bakpapier ook nog eens in.
  • Meng de roomkaas, de boter, de melk en het vanillemerg in de keukenmachine met bisschop rustig tot een egale massa zonder klontjes. Verwarm dit au bain-marie tot 50 ⁰C.
  • Neem de kom van de bain-marie en spatel de eidooiers erdoorheen.
  • Klop de eiwitten los in de keukenmachine met garde. Voeg de suiker in delen toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Spatel eerst een beetje van de opgeklopte eiwitten door de roomkaasmassa om ‘familie te maken’ en vervolgens ook de rest. Spatel tot slot de maizena erdoorheen.
  • Giet de massa in de taartvorm en bak de cheesecake ca. 1 uur in de oven. Kijk daarna of hij al gaar is door met platte hand voorzichtig op de bovenkant te drukken. Is hij nog wel erg zacht, maar wel al op kleur? Bak hem dan nog eens 10-15 minuten op 140 ⁰C.
  • Wacht na het bakken niet te lang met het lossen van de cheesecake. Dat doe je zo: bestuif het taartkarton lichtjes met poedersuiker en leg met de bestoven kant naar onder op de bovenkant van de cheesecake. Draai de cheesecake om, zodat het taartkarton onder ligt, en trek de taartvorm weg. Leg nu een taartschaal ondersteboven op de cheesecake, draai nogmaals om en trek het taartkarton weg. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en serveer met de frambozencoulis.