Ingrediënten
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 4 g zout
- 75 g amandelmeel
- 25 g gembersiroop
- 125 g ei
- 210 g bloem, gezeefd
- 5 g bakpoeder, gezeefd
- 100 g gekonfijte sinaasappel, in kleine stukjes
- 100 g gekonfijte gember, in kleine stukjes
- sinaasappelmarmelade
- extra gekonfijte gember en sinaasappel
Extra nodig
- cakeblik van ca. 450 g inhoud, ingevet
- kwastje
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.
Klop de boter met de suiker en het zout licht en luchtig. Meng het amandelmeel erdoorheen, en vervolgens de gembersiroop. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg in gedeelten de bloem en het bakpoeder toe en spatel steeds luchtig door het beslag. Spatel tot slot de gekonfijte sinaasappel en de gekonfijte gember erdoorheen.
Bak de cakes in ca. 40 minuten gaar. Laat afkoelen.
Verwarm een beetje sinaasappelmarmelade in een pannetje en bestrijk de bovenkant van de cakes hiermee. Decoreer met extra gekonfijte gember- en sinaassnippers.