Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Écht lekkere chocolademelk

INGREDIËNTEN
  • 500 g volle melk
  • 50 g pure chocolade, zo fijn mogelijk
  • siroop naar keuze (optioneel)
  • toppings naar keuze (bijvoorbeeld opgeklopte slagroom, kleine stukjes chocolade of candybar, grove koekkruimels, stukjes banaan)

WERKWIJZE
Breng de melk aan de kook met de chocolade.

Giet de chocolademelk in een glas en breng eventueel op smaak met een scheutje siroop naar keuze. Serveer met een royale toef slagroom en toppings naar keuze – maak het zo over the top als je zelf wilt!

Kwestie van smaak
Natuurlijk is het een kwestie van smaak hoeveel chocolade je wilt toevoegen. Met pure chocolade is 10% chocolade ten opzichte van de hoeveelheid melk een mooie richtlijn. Houd je van een wat krachtiger chocolademelk of kies je voor melkchocolade, probeer dan gerust eens 20%. Kwestie van experimenteren.