Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Chocoladepudding

Ingrediënten

  • 350 g slagroom
  • 35 + 25 g suiker
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 75 g melk
  • 25 g ei
  • 40 g eidooiers
  • snuf zout
  • 2 bl gelatine, geweekt in ruim koud water
  • decoraties naar keuze, bijvoorbeeld chocoladesaus, toeven slagroom, rood fruit en chocoladeschotsen

Extra nodig

  • puddingvorm van 16 cm Ø
  • keukenthermometer
  • presenteerschaal of taartplateau

Werkwijze

  • Klop de slagroom lobbig met 35 g suiker en zet koel weg tot gebruik.
  • Doe de chocolade in een kom. Breng de melk aan de kook, giet de kokendhete massa op de chocolade en roer goed door tot een egale ganache ontstaat.
  • Breng een pan water aan de kook. Zet een grote kom op de pan – zorg dat het borrelende water de bodem van de kom niet raakt – en klop hierin het ei en de eidooiers met 25 g suiker en een mespunt zout au bain-marie luchtig en gaar (85 ⁰C).
  • Haal de kom van de pan en roer de geweekte gelatine (niet uitknijpen) en vervolgens ook de ganache door de warme massa. Spatel als de massa ongeveer handwarm is de lobbige slagroom erdoorheen.
  • Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen) en stort de luchtige puddingmassa erin. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast (liever nog een hele nacht).
  • Maak de puddingvorm kort warm aan de buitenkant en stort de pudding op een grote schaal of een taartplateau. Decoreer naar eigen inzicht.