Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Chocoladebollen

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 100 g boter
  • snuf zout
  • 100 g bloem
  • 200 g ei
  • 500 ml slagroom, gezoet en opgeklopt

Extra nodig

  • bakplaat, ingevet en bestoven met bloem
  • spuitzak 

Werkwijze

Breng het water met de boter in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.

Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag eventueel in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in doppen van gewenste grootte op de bakplaat.

Bak de soezen op 220 °C, ongeveer 14 minuten (de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen). Heeft je oven een stoomfunctie? Voeg dan een beetje stoom toe tijdens het bakken. Laat afkoelen.

Doop de soezen in de chocoladefondant (zie hieronder) – let op dat er geen ‘tranen’ ontstaan – en laat even drogen.

Vul de soezen via een kleine opening aan de onderkant met de slagroom.

 

Chocoladefondant

  • 200 g suiker
  • 150 ml water
  • 15 g cacao
  • 275 g pure chocolade, in stukjes

Werkwijze

Breng de suiker, het water en de cacao in een pannetje aan de kook en laat dit een minuutje goed doorkoken, of tot de suiker helemaal is opgelost.

Haal de pan van het vuur en roer rustig de chocolade erdoorheen; laat de chocolade goed smelten, zodat je een mooi gladde fondant krijgt.