Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Carré pommes

Ingrediënten 

  • 1 à 2 jonagold-appels, klokhuizen verwijderd, geschild, in partjes

Voor de frangipane 

  • 98 g boter
  • 1½ ei
  • 167 g broyage (50/50 amandelmeel + poedersuiker)
  • 44 g bloem  

Voor het amandelkrokant 

  • 34 g geschaafde amandelen
  • 34 g rietsuiker
  • 12 g eiwit

Voor het zanddeeg

  • 29 g boter
  • 12 g fijne suiker
  • 8 g melk
  • 12 g amandelpraliné 60%
  • 39 g tarwebloem
  • scheutje citroensap
  • merg van 1 vanillestokje
  • poedersuiker om te garneren

Extra nodig 

  • deegroller
  • taartpan van 20 x 20 cm, ingevet
  • zeefje

 Werkwijze  

  • Meng de ingrediënten voor het zanddeeg tot een vast deeg. Laat 60 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng de ingrediënten voor de frangipane. Voeg daarbij de eieren één voor één toe en op het laatst de broyage.
  • Meng de ingrediënten voor het amandelkrokant.
  • Rol het zanddeeg uit op 2½ mm dikte en bekleed de taartpan ermee. Laat minimaal 60 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte.
  • Vul de met deeg beklede taartpan voor de helft met frangipane en beleg met appelpartjes. Verdeel het amandelkrokant er rijkelijk overheen.
  • Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer met poedersuiker. 

TIP
In plaats van de amandelpraliné kun je ook amandelspijs of marsepein toevoegen aan het deeg. 

 

Bestel Meesterlijk magazine