Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Appelcake

INGREDIËNTEN

  • 150 g bloem, gezeefd
  • 150 g ei
  • 150 g boter
  • 150 g amandelspijs
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 2-3 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten
  • kaneelsuiker
  • amandelschaafsel
  • abrikozenjam
  • poedersuiker


EXTRA NODIG

  • taartpan van 18-21 cm Ø, ingevet
  • kwastje


WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is.

Voeg één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het bakpoeder. Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het tot slot in de taartpan.

Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open. Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.

Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam en bestrooi het midden met poedersuiker.