Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

American pancakes

Ingrediënten voor ca. 12 stuks

  • 250 g patentbloem
  • 8 g bakpoeder
  • 2 g zout
  • 10 g suiker
  • 350 g karnemelk
  • 2 eieren
  • 25 g boter, gesmolten
  • boter om in te bakken

Voor het serveren

  • klontje (gezouten) boter
  • maple syrup
  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld blauwe bessen

Extra nodig

  • zeef

Werkwijze

  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en meng het zout en de suiker erdoorheen.
  • Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk.
  • Meng de eieren en melk geleidelijk door de droge ingrediënten en klop goed, tot je een klontvrij beslag hebt. Meng tot slot de gesmolten boter erdoorheen.
  • Verhit een beetje boter in een pan op middelhoog vuur. Schep kleine porties beslag in de pan om pannenkoekjes te maken van ca. 12 cm Ø en laat rustig garen; het beslag zal wat omhoog komen. Keer om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is en bak ook de andere zijde goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
  • Leg de pancakes die klaar zijn op een warm bord en dek af om ze warm te houden tot gebruik.
  • Serveer met een klontje boter, royaal maple syrup en toppings naar keuze.