Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Abrikozen-kokoscarrés

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 300 g bloem, gezeefd
  • snuf bakpoeder
  • snuf zout
  • poedersuiker om te bestuiven

Voor de kokosvulling

  • 100 g geraspte kokos
  • 200 g kristalsuiker
  • 70 g eiwit
  • 10 g bloem

Voor de abrikozenvulling

  • 500 g abrikozen uit blik, uitgelekt
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 20 g koud bindmiddel (verkrijgbaar bij de betere bakwinkels, o.a. bij Robèrt)

Extra nodig

  • deegroller
  • kader van ca. 20 x 20 cm, ingevet
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • keukenthermometer
  • blender
  • zeefje

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Meng voor de bodem de boter met de suiker en het ei met je vingertoppen door de bloem, het bakpoeder en het zout, tot je grove kruimels hebt. Zet de helft van de kruimels apart en kneed de rest door tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op ca. 3 mm dikte en leg op de bakplaat. Steek met het kader een vierkant uit en verwijder het omliggende deeg. 

Meng voor de kokosvulling de kokos met de kristalsuiker en het eiwit tot een pasta en verwarm tot 60 °C. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en verdeel de massa over de deegbodem in het kader. 

Pureer voor de abrikozenvulling de abrikozen in de blender. Meng de suiker met het koude bindmiddel en voeg al roerend toe aan de abrikozen. Verdeel de massa over de kokoslaag in het kader. 

Verdeel de apart gehouden deegkruimels over de abrikozenlaag en bak de crumble in ca. 30-45 minuten gaar (afhankelijk van de grootte en hoogte van het gekozen kader). Laat afkoelen.

Los de crumble uit de vorm, snijd in royale carrés en bestuif met poedersuiker. 

Tip 

Extra mooie deegkruimels maken? Kneed het hardewener dan een dag van tevoren en laat overnachten in de koeling. De volgende dag is het stevig genoeg om met een grove zeef of een staande kaasrasp tot gelijkmatige crumble te verwerken.