Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Aardbeiensoufflés

Ingrediënten

Voor 6 stuks

  • 90 g melk
  • 50 g suiker
  • 90 g aardbeiensiroop
  • 40 g bloem
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 70 g eiwit
  • 15 g kristalsuiker
  • 60 g gesmolten boter om in te vetten
  • fijne kristalsuiker om te bestrooien
  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig 

  • 6 ovenvaste schaaltjes (max. 125 ml inhoud)
  • kwastje
  • paletmes
  • zeefje

Werkwijze 

  • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C boven- en onderwarmte.
  • Vet de schaaltjes in door de binnenkant met een kwastje te bestrijken met gesmolten boter. Zorg dat je de kwast omhoog strijkt; dit helpt straks bij het rijzen van de soufflés. Doe een flinke schep fijne kristalsuiker in de schaaltjes, draai rond zodat alle kanten van de schaaltjes bedekt zijn en schud de overtollige suiker er weer uit.
  • Meng in een pan de melk, suiker en siroop.
  • Meng in een kom de bloem met het aardappelzetmeel en voeg er een klein deel van de melkmassa aan toe om er een papje van te maken.
  • Breng de rest van de melkmassa aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur. Giet de hete melk over het bloempapje, meng goed door en giet alles terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur en laat de massa al roerende op matig vuur koken tot hij goed gebonden is.
  • Giet de gebonden massa terug in een grote kom (volledig afkoelen is niet nodig).
  • Klop ondertussen de eiwitten tot stijve pieken in de keukenmachine en voeg in 3 delen de suiker toe. Laat kloppen tot de suiker volledig is opgelost.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten door de aardbeienmassa; eerst ca. ¼ om familie te maken, vervolgens ook de rest. Spatel niet langer dan nodig.
  • Vul de ingevette schaaltjes tot de rand met het soufflébeslag en strijk glad af met een paletmes. Maak met je vinger net het bovenste randje van de schaaltjes vrij van beslag; dit helpt straks in de oven bij het souffleren.
  • Bak de soufflés in ca. 9 minuten af in de oven. Serveer direct, bestoven met poedersuiker.