Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven deelt al vele jaren zijn passie voor het bakkersvak, zowel binnen als buiten de bakkerij. Bovendien is hij de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. De meest Meesterlijke bakker!

Cover voor Robèrt van Beckhoven

‘Bakker word je niet, bakker bén je’

Passie & vakmanschap

Robèrt van Beckhoven (1961) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vandaar zijn uitspraak ‘Bakker word je niet, bakker bén je.’ De bakkersschool, deelname aan prestigieuze vakwedstrijden en vele jaren ervaring later is hij de enige in Nederland met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger. Met zijn vakmanschap, gemoedelijke benadering en zichtbaarheid in de media is Robèrt dé gevestigde autoriteit, inspirator en ambassadeur voor bakkers, thuisbakkers en liefhebbers van het goede leven.

Cover voor

De bakkerij voorbij

Het ambacht op de kaart

Na zijn jeugd in de bakkerij kon Robèrt niet anders dan zijn bakkershart volgen. Maar zijn leven tussen vier muren slijten, zoals hij dat bij andere bakkers zag, dat vond hij maar niks. Hij zou vakgenoten bezoeken, de wereld afstruinen op zoek naar de beste grondstoffen en deelnemen aan internationale wedstrijden. Met zijn Meestertitels, lidmaatschap van prestigieuze genootschappen als de Créateurs de Desserts en de Ambassadeurs du Pain en diverse media-activiteiten zet Robèrt het ambacht met succes op de kaart.

kennisoverdracht

Kennis delen en inspireren zijn belangrijke pijlers in Robèrts werk. In 2014 opende hij met partner Pirjo de Winkel de bakkerij in het monumentale pand van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL), de voormalige leerfabriek van Oisterwijk. Op deze plek maakt hij het bakkersambacht zo zichtbaar mogelijk. Letterlijk, want in een 40 meter lange gang met glazen wand is te zien hoe Robèrt en zijn team alle producten op ambachtelijke wijze maken: van boulangerie en patisserie tot chocolaterie en confiserie. Robèrt: ‘We hebben geen geheimen en laten graag zien hoe we werken. Zoveel mogelijk mensen laten zien, ruiken, proeven én beleven hoe mooi het vak is; daar draait het om.’ Met bakcursussen in zijn B’academie, zijn boeken, zijn magazine Meesterlijk van Robèrt en zijn online inspiratieplatform Meesterlijkvanrobert.nl brengt Robèrt zijn ambacht ook in toenemende mate bij de mensen thuis.

smaakmaker in de media

Sinds 2013 deelt Robèrt zijn kennis en kunde ook via tv-programma’s als Heel Holland BaktCupCakeCup en Tijd voor MAX, waar hij zich onderscheidt door zijn vakkennis en gemoedelijke benadering. In 2017 ging Robèrt voor zijn documentaireserie BROOD op ontdekkingstocht door Europa, op zoek naar verhalen en tradities achter brood. In 2019 en 2021 toerde Robèrt door het land met zijn theatervoorstelling bij Robèrt, een theatrale foodexperience, waarbij hij het publiek een inkijkje in zijn bakkersleven en een proeverij van signatuurproducten serveerde. Of het nu in de bakkerij is of daarbuiten: zolang het met zijn vak te maken heeft, kun je Robèrt er ’s nachts voor wakker maken. Op de vraag wat hij het leukst vindt aan zijn werk, is dan ook steevast zijn antwoord: alles.

Cover voor

Een publiek inspireren

Robèrt of Pirjo inhuren?

Robèrt en zijn partner en zakelijk directeur Pirjo de Winkel zijn ook in te huren als spreker op evenementen.

  • Robèrt weet iedereen te inspireren met zijn bevlogenheid, creativiteit en vakmanschap – ook wie zich zelf minder thuis voelt in de keuken.
    Bekijk de mogelijkheden.
  • Pirjo deelt haar ondernemerslessen over nieuwe initiatieven ontplooien, keuzes maken en de juiste mensen om je heen verzamelen.
    Bekijk de mogelijkheden.