Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Meesterlijk brood

Bloem, water, zout en vakmanschap

Een van de geheimen achter de volle smaak van ons brood is desem, een natuurlijk rijsmiddel van bloem en water. Drieduizend jaar geleden bakten de Egyptenaren al brood met desem. In de 19de en 20ste eeuw maakte desem korte tijd plaats voor bakkersgist, waarmee bakkers ineens relatief snel - al in drie uur - brood konden bakken. Maar de laatste jaren maakt desembrood duidelijk een comeback. Ook bij Robèrt bakken we het liefst ambachtelijk met desem. Waarom?

  • Brood zoals het bedoeld is
    Door de lange rijs- en rijptijd van desembrood, tot wel 24 uur, krijgt de smaak van de bloem alle tijd om zich te ontwikkelen. Hoe langer de rijping, hoe rijker de smaak!

  • Gezonde keuze
    Desembrood is beter verteerbaar dan gistbrood. Dat komt doordat fytinezuur, een stofje dat van nature in de graankorrel zit en de opname van gezonde stoffen als het ware blokkeert, tijdens de lange rijs- en rijptijd in een lichtzure omgeving wordt afgebroken. Daardoor kan je lichaam de gezonde stoffen in het brood, zoals mineralen en sporen, beter opnemen. 

  • Praktisch voordeel
    De lange rijs- en rijptijd van desembrood kunnen we zo plannen dat we niet meer ’s nachts hoeven te bakken, zoals de meeste bakkers dat wél doen. We kneden onze degen ’s ochtends vroeg en bakken ze de volgende ochtend af.

 
 

Ons assortiment

Wit, volkoren, spelt, meergranen, (donker) abdij, rogge en Robèrts zure rakker - met een zure, krachtige smaak door een rijpingsproces van 48 uur - zijn voorbeelden van (grote) desembroden die je standaard in ons assortiment vindt. Daarnaast verkopen we diverse soorten luxe broden, zoals natuurlijk de befaamde worstenbroodjes, maar ook brioche, focaccia, kaasbrood, honing-notenbrood, croissants, baguettes en nog veel meer. Kom gerust eens langs in onze winkel!

 

Zelf doen?

Meld je dan aan voor een cursus

Cursussen

Voor alle (thuis)bakkers die meer willen leren

Bekijken

Recepten

Voor alle (thuis)bakkers die het zelf willen doen

Bekijken

Bakvragen

Voor alle (thuis)bakkers die er even niet uitkomen

Bekijken