Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Tweede golf bij Robèrt: focus op thuis genieten

26-10-2020 - Met de nog altijd oplopende coronabesmettingen van de afgelopen dagen en de dreiging van aangescherpte maatregelen worden ook in onze bedrijven de gevolgen van de crisis steeds tastbaarder. Voor ons restaurant Keuken Van Leer verwachten we op z’n vroegst halverwege 2021 weer voldoende mogelijkheden. Pirjo: ‘We onderzoeken nu de financiële mogelijkheden om die finish te halen. Een tijdelijke inkrimping is daarbij helaas niet uitgesloten. Hoe pijnlijk ook, we moeten nu de lead nemen om er straks zo sterk mogelijk uit te komen. Daarnaast zien we gelukkig óók nog steeds kansen, maar dan met een focus op thuis genieten.’

De huidige coronamaatregelen laten op dit moment voor Keuken Van Leer helaas weinig opties open. Pirjo: ‘De intelligente lockdown van een halfjaar geleden was één ding. De huidige maatregelen, met geen enkel perspectief voor wat de komende maanden ons nog gaan brengen, dwingen ons verder vooruit te denken dan de mogelijke eerste versoepelingen voor de horeca, wanneer die ook zullen komen. In een restaurant met tweehonderd stoelen is een maximum van dertig of zelfs honderd gasten simpelweg niet haalbaar, ook niet met de optie van afhalen. We gaan daarom, met pijn in ons hart, uit van op z’n vroegst nieuwe mogelijkheden in de zomer van 2021.’

Bij gunstige ontwikkelingen willen we onze gasten in Keuken Van Leer als vanouds kunnen laten genieten van het beste van het bakkersvak. We moeten nu handelen om die mogelijkheid te behouden. Daarbij kunnen we helaas niet uitsluiten tijdelijk afscheid te moeten nemen van collega’s. ‘Het doet ontzettend veel pijn, maar we ontkomen er niet aan dit scenario te onderzoeken’, aldus Pirjo. ‘Verantwoord en met respect voor onze medewerkers onze kansen voor de toekomst zo groot mogelijk maken, dat is de taak waar we ons voor gesteld zien. Dit alles overigens nadrukkelijk met de intentie om zoveel mogelijk van hen weer aan te laten sluiten als er op grotere schaal weer mogelijkheden zijn.’

Want het geloof in die toekomst, dat is er nog steeds. Voorlopig ligt daarbij de focus op ‘het thuisfront’. Robèrt: ‘We vieren nog steeds het bakkersambacht in alles wat we doen, maar dan met een grotere focus op thuis. Zolang het kan, bakken we door om de mensen thuis te laten genieten van onze ambachtelijke bakkersproducten, high teas en arrangementen. En met ons magazine en de verkoop van bakkersmaterialen en cadeauartikelen hopen we hen te inspireren om zelf ook lekker aan de bak te gaan en anderen blij te maken met iets lekkers, al is het dan op afstand.’ Pirjo: ‘Bij mensen thuis, dáár liggen nu voor ons de kansen. En dat we alles op alles zetten om straks ook hier bij ons in Oisterwijk weer zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ons prachtige vak, dat staat vast.’


 

Meer informatie
Pirjo is als zakelijk ondernemer beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie en interviewverzoeken, neem contact op met communicatiemanager Nina Verhaaren:

  • T: 013 528 49 06
  • E: communicatie@bijrobert.nl