Cursussen

Wij zijn er voor iedereen die (beter) wil leren bakken, met cursussen voor verschillende niveaus. Gebaseerd op onze ervaring in de professionele bakkerij, maar altijd met een praktische vertaalslag voor thuis. Na een cursus bij Robèrts B’academie sta je sterker in eigen keuken!

Cover voor BIJ091117BIJ091117_94A7710-Robert-met-cursisten-14

Theorie & demo’s

De docent neemt je tijdens uitgebreide demo’s mee in de basis van het bakken, met aandacht voor werkwijzen, grondstoffen en basisrecepten.

Praktisch & persoonlijk

Met groepen van beperkte grootte is er volop tijd en ruimte voor het oefenen in de praktijk, met persoonlijke begeleiding en feedback van de docent.

B’academie-certificaat

Wij bieden CRKBO-geregistreerd kort beroepsonderwijs. Na deelname aan een cursus krijg je een certificaat als bewijs van de vaktechnische vaardigheden die je hebt geleerd.

Focus & ontzorging

Ons team staat garant voor praktische ondersteuning en een gemoedelijke sfeer. Het enige dat jij hoeft te doen, is focussen op (beter) leren bakken.

Cover voor

Cursusagenda

Bakkers klaar? Bakken maar!

Onder begeleiding van ons team beter leren bakken? Klik op de knop hieronder voor de actuele cursusagenda. Is de cursus van jouw keuze vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst en blijf automatisch op de hoogte.

cursussen brood

Thumbnail voor Cursus brood 1

Cursus brood 1

De cursus Brood 1 is voor iedereen die meer wil leren over de basis van brood bakken. Na afloop van deze cursus ben je in staat om thuis ambachtelijk en vooral superlekker brood te bakken.
Thumbnail voor Cursus Brood 2

Cursus Brood 2

In de vervolgcursus Brood 2 ga je samen met de docent aan de slag met luxe wereldbroden op basis van desem. Een volgende stap in je ontwikkeling als (thuis)bakker.
Thumbnail voor cursus brood 3

cursus brood 3

Aan de bak met de Meester zelf! Tijdens deze cursus ga je aan de slag met een aantal van Robèrts signatuurbroden, van het populaire abdijbrood tot brioche.

cursussen patisserie

Thumbnail voor Cursus Patisserie 1

Cursus Patisserie 1

De cursus Patisserie 1 is voor iedereen die meer wil leren over de basis van patisserie. Een uitvoerige kennismaking met basisrecepten en -technieken, altijd met handige vertaalslag voor thuis.
Thumbnail voor Cursus Patisserie 2

Cursus Patisserie 2

De basis die je bij de bakcursus Patisserie 1 hebt gelegd, ga je in bakcursus Patisserie 2 verder uitbreiden en verfijnen. Je gaat aan de slag met nog meer basistechnieken waarmee je je bakkunsten naar een nog hoger niveau tilt.
Thumbnail voor Cursus Patisserie 3 (met Robèrt)

Cursus Patisserie 3 (met Robèrt)

Sluit je patisserie-opleiding af met een klapper! Robèrt neemt je als een ware Meester mee in gevorderde technieken en daagt je uit om je vaardigheden verder te verfijnen voor echte spektakelstukken.

seizoenscursussen

Thumbnail voor cursus Sinterklaas

cursus Sinterklaas

Van amandelletters tot gevulde speculaas en chocoladeletters: tijdens deze cursus ga je aan de de slag met de vaardigheden en technieken die je nodig hebt om de echte Sinterklaasklassiekers te bakken.
Thumbnail voor Cursus Kerst

Cursus Kerst

Robèrts favoriete recepten en beste tips en tricks voor een zalig kerstfeest! In een gevarieerd programma ga je aan de slag met diverse technieken, van brood tot desserts en van zoet tot hartig.
Thumbnail voor Cursus Oud & nieuw

Cursus Oud & nieuw

Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met zelfgebakken oliebollen, appelbeignets, nieuwjaarskoeken en andere feestelijke specialiteiten! Na deze cursus zit je gebakken.
Thumbnail voor Cursus Carnavalskrakers

Cursus Carnavalskrakers

Dé cursus voor iedereen die wil leren hoe je de lekkerste carnavalsspecialiteiten bakt. Je gaat aan de slag met Brabantse worstenbroodjes, Limburgse nonnenvotten en klassieke kroketten. Alaaf!
Thumbnail voor Cursus Pasen

Cursus Pasen

Pasen is hét seizoen voor de bakker! Tijdens deze cursus ga je aan de slag met diverse technieken waarmee je zelf de lekkerste paasproducten maakt.

themacursussen

Thumbnail voor cursus appeltaart

cursus appeltaart

Het meest geliefde gebak in Nederland! Tijdens deze cursus komt een variatie aan technieken aan bod en vertelt de docent je alle geheimen om de lekkerste appeltaarten te serveren.
Thumbnail voor cursus Basistechnieken chocolade

cursus Basistechnieken chocolade

Tijdens de cursus Basistechnieken van chocolade leer je hoe je chocolade verwerkt voor verschillende doeleinden. Naast tempereren ga je aan de slag met diverse toepassingen met chocolade.
Thumbnail voor cursus Bladerdeeg

cursus Bladerdeeg

Tijdens de cursus is er veel aandacht voor de techniek van het bladerdeeg maken. Je gaat aan de slag met de Hollandse én Franse methode. Vervolgens ga je aan de slag met diverse recepten.
Thumbnail voor cursus Meringue

cursus Meringue

Meringue is een mooi en veelzijdig product. Tijdens deze cursus legt de docent uit welke soorten meringue er zijn, hoe je deze maakt en wat je er allemaal mee kunt doen. Onmisbare basiskennis voor de banketbakker!
Thumbnail voor Cursus High tea

Cursus High tea

Volgens Robèrt is een high tea méér dan alleen wat zoetigheid met een kopje thee. Met basisrecepten en -technieken en veel variatietips van de docent leer je in één middag hoe je een originele high tea op tafel zet.
Thumbnail voor Cursus Klassiekers uit de bakkerij

Cursus Klassiekers uit de bakkerij

Sommige klassiekers dreigen in de vergetelheid te raken, zonde! Wij zetten ze weer in de spotlight met een speciale cursus voor gebakjes van vroeger, met aandacht voor veel verschillende technieken.
Thumbnail voor Cursus vlaaien

Cursus vlaaien

Tijdens de cursus Vlaaien leer je verschillende technieken voor het maken van bodems, vullingen en afwerkingen. Na de cursus kan jij talloze combinaties maken voor de lekkerste vlaaien.
Thumbnail voor familiebakdag

familiebakdag

Een leuke én leerzame bakdag voor kinderen vanaf 10 jaar! Kom samen met een volwassen bakkermakker (worsten)broodjes, koekjes en slagroomtaart bakken. Dat wordt smullen!
Cover voor

cadeaubonnen

Hét cadeau voor thuisbakkers!

Op zoek naar een cadeau voor een thuisbakker? Met een cadeaubon voor Robèrts B’academie zit je gebakken.

Cover voor

Besloten groepen

Bedrijfsuitjes & familiefeestjes

Met familie, vrienden of collega’s aan de bak in de B’academie? Dat kan! We bieden diverse programma’s aan, die je kunt uitbreiden met bijvoorbeeld goodiebags en een high tea of borrel in onze lunchroom De Kazerne.

 

Wil je meer informatie of een offerte op maat? Mail ons. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Vlak voordat de cursus begint, sturen we je een e-mail met praktische informatie, zoals een routebeschrijving en nuttige weetjes ter voorbereiding.

Op de cursusdag starten we met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we in de cursusruimte na een korte theoretische inleiding aan de slag. Er staan tien werkbanken in een opstelling à la Heel Holland Bakt. De grootte van de groep kan per cursus verschillen. De meeste cursussen hebben een maximale groepsgrootte van 10 personen. Dan heb je een hele werkbank voor jou alleen. Bij sommige cursussen of bakdagen hanteren we een groepsgrootte van maximaal 20 personen. Dat betekent dat je een werkbank deelt met maximaal één andere cursist.

De docent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Je maakt de recepten helemaal zelf of in tweetallen – met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Een lesboekje met uitleg, recepten en ruimte voor notities én gebaksdozen om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen zijn bij de cursus inbegrepen. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.

Meer weten over de inhoud van een specifieke cursus? Kijk dan bij onze broodcursussenpatisseriecursussen of themacursussen.

Of je nu een beginnende of professionele bakker bent, iedereen kan deelnemen aan onze cursussen. Je leert bij ons bakken vanuit de basis. Dat betekent dat voorkennis of bakervaring niet noodzakelijk is, maar óók dat er nog altijd veel te leren valt voor wie al wel de nodige bakuren heeft gemaakt. Wel kan het zo zijn dat mensen met ervaring de lesstof sneller oppikken. De brood- en patisseriecursussen worden aangeboden in verschillende driedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het verplicht om die volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis.

De minimumleeftijd voor deelname aan onze cursussen is 16 jaar. Uitzondering is de Familiebakdag, een bakdag voor kinderen vanaf 10 jaar (wel altijd onder begeleiding van een volwassene).

Ook als je een ervaren (thuis)bakker bent, valt er nog genoeg te leren in onze cursussen. Bij ons leer je bakken vanuit de basis. De brood- en patisseriecursussen worden aangeboden in verschillende driedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het van belang de volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis.

Zodra de nieuwe cursusagenda is samengesteld, laten we dit per e-mail weten aan iedereen die zich heeft aangemeld voor de wachtlijst. Zij kunnen zich dan direct aanmelden. Daarna maken we de nieuwe cursusdata ook bekend via andere kanalen, waaronder onze nieuwsbrief, Facebook en Instagram.

  1. Ga naar ons cursusaanbod en selecteer de cursus van je keuze.
  2. Selecteer in het formulier onder Cursusagenda & aanmelden de cursusagenda van je keuze. Vul het aantal personen in en kies een datum en tijdstip.
  3. Vul je gegevens in.
  4. Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
  5. De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of Bancontact.* Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met de factuur.

* Woon je niet in Nederland of België en wil je je inschrijven voor een cursus? Bel ons dan op (+31) (0)6 455 280 35 of stuur ons een e-mail.

Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst. Vul de gevraagde gegevens in en vink zelf aan voor welke cursus je op de wachtlijst wilt en welke dagen van de week je voorkeur hebben. We kunnen niet beloven dat we de cursus op die dagen inplannen, maar we proberen er wel rekening mee te houden. Klik vervolgens op de knop Bevestig. Je krijgt dan per mail een bevestiging dat je op de wachtlijst staat. Je kunt jouw voorkeuren altijd updaten via deze mail.

We sturen je een e-mail zodra de betreffende cursus weer bij ons op de planning staat. Cursisten die op de wachtlijst staan, krijgen dan als eerste de nieuwe data door.

Bij de beschrijvingen van de cursussen op onze website staan de actuele prijzen vermeld.

Doordat de agenda’s van onze docenten op elkaar moeten worden afgestemd, kunnen we niet vooraf aangeven wie welke cursus geeft. Wie jouw docent wordt, is dus een verrassing. Eén ding is zeker: een les bij Robèrt wordt altijd gegeven door een expert!

Onze voorbereidingen voor online bakprogramma’s zijn in volle gang, maar we willen dit graag goed en grondig organiseren, zodat we de kwaliteit kunnen bieden die je van ons mag verwachten. Via Facebook en Instagram houden we je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ondertussen kun je wél alvast aan de slag met de online masterclasses op www.meesterlijkvanrobert.nl/masterclasses. De masterclass worstenbroodjes is voor iedereen te bekijken, voor overige masterclasses heb je een Meesterlijk membership nodig. Dan krijg je toegang tot het volledige archief van masterclasses, recepten en baktips van Meesterlijkvanrobert.nl, en krijg je elke week nieuwe content. Tip!

‘Foodtechnisch’ zijn onze cursussen helemaal geschikt voor zwangeren. De uiteindelijke producten bevatten geen rauwe eieren en we gebruiken alleen gepasteuriseerde kazen. Hetzelfde geldt voor de lunch die we aanbieden.

Houd qua inspanning rekening met een lange dag waarop je veel staat en flink de handen uit de mouwen steekt. Of je dat aankunt in jouw situatie kun je zelf het best beoordelen.

Als je niet kunt deelnemen aan een cursus waarvoor je je hebt aangemeld, heb je de volgende mogelijkheden:

  • Zoek zelf iemand die jouw plek wil innemen. We hebben gemerkt dat dit goed werkt via social media. Let op: als het gaat om een vervolgcursus, moet je vervanger ook de voorgaande cursus(sen) hebben gevolgd. Jij en je vervanger regelen de betaling onderling. Via e-mail geef je aan ons door wie je vervanger is, zodat we eventueel misbruik tegen kunnen gaan. Wij zetten de naam van de vervanger op de deelnemerslijst en zorgen dat hij/zij alle benodigde informatie krijgt.
  • Kun je zelf geen vervanger vinden? Laat ons via e-mail weten dat je de cursus wilt annuleren. Wij gaan dan via de wachtlijst op zoek naar een vervanger. Hebben we een vervanger gevonden, dan brengen we €35 euro administratiekosten in rekening en krijg je voor de rest van het cursusgeld een tegoedbon die je kunt gebruiken om een nieuwe cursus te boeken. Kunnen wij ook geen vervanger vinden, dan geven we geen geld terug.
  • Is er iemand in je directe omgeving overleden of is er een andere zeer ernstige reden waarom je de cursus niet kunt volgen? Laat dit dan weten via e-mail of bel ons op 06 455 280 35. Per situatie beoordelen wij of we het cursusgeld terugstorten. In sommige gevallen kunnen we je vragen om een bewijs te laten zien. Dit doen we om misbruik te voorkomen.

Lees voor meer informatie ook onze algemene voorwaarden.

Staat je vraag er niet tussen?