Cursussen

Wij zijn er voor iedereen die (beter) wil leren bakken, met cursussen voor verschillende niveaus. Gebaseerd op onze ervaring in de professionele bakkerij, maar altijd met een praktische vertaalslag voor thuis. Na een cursus bij Robèrts B’academie sta je sterker in eigen keuken!

Cover voor BIJ091117BIJ091117_94A7710-Robert-met-cursisten-14

B’ACADEMIE VAN ROBÈRT

Leer bakken vanuit de basis

Cover voor

Cursusagenda

Bakkers klaar? Bakken maar!

Onder begeleiding van ons team beter leren bakken? Klik op de knop hieronder voor de actuele cursusagenda. Is de cursus van jouw keuze vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst en blijf automatisch op de hoogte.

Onze cursussen

Thumbnail voor Broodcursussen

Broodcursussen

Van eenvoudige witte bolletjes tot brioche en desembrood: brood is een van Robèrts grootste passies. ‘Brood is een spel van graan en water en iedere keer weer anders. Brood lééft!’ Je ervaart het zelf tijdens onze broodcursussen.
Thumbnail voor PATISSERIECURSUSSEN

PATISSERIECURSUSSEN

Luxe taarten, koekjes, chocoladewerk, de mooiste desserts: tijdens onze patisseriecursussen nemen we je mee in de wondere wereld van de ambachtelijke patisserie.
Thumbnail voor THEMACURSUSSEN

THEMACURSUSSEN

Appeltaart, meringue, bonbons en meer: wil je meer weten van een bepaalde categorie binnen het bakkersvak? Kies dan voor een van onze themacursussen.
Thumbnail voor meesterlijke demo's

meesterlijke demo’s

Tijdens de Meesterlijke demo’s brengt Robèrt een thema uit zijn magazine Meesterlijk tot leven met uitgebreide demonstraties van diverse recepten. Een compleet verzorgde dag met ruime gelegenheid om vragen te stellen!
Thumbnail voor masterclass: De bakker & de sommelier

masterclass: De bakker & de sommelier

Robèrt en sommelier Luc Linnenbank slaan de handen ineen voor een exclusieve proeverij van port en spijzen uit de bakkerij. Laat je inspireren voor de feestdagen en andere genietmomenten!

Theorie & demo’s

De docent neemt je tijdens uitgebreide demo’s mee in de basis van het bakken, met aandacht voor werkwijzen, grondstoffen en basisrecepten.

Praktisch & persoonlijk

Met groepen van beperkte grootte is er volop tijd en ruimte voor het oefenen in de praktijk, met persoonlijke begeleiding en feedback van de docent.

B’academie-certificaat

Wij bieden CRKBO-geregistreerd kort beroepsonderwijs. Na deelname aan een cursus krijg je een certificaat als bewijs van de vaktechnische vaardigheden die je hebt geleerd.

Focus & ontzorging

Ons team staat garant voor praktische ondersteuning en een gemoedelijke sfeer. Het enige dat jij hoeft te doen, is focussen op (beter) leren bakken.

Cover voor

cadeaubonnen

Hét cadeau voor thuisbakkers!

Op zoek naar een cadeau voor een thuisbakker? Met een cadeaubon voor Robèrts B’academie zit je gebakken.

Cover voor

Besloten groepen

Bedrijfsuitjes & familiefeestjes

Met familie, vrienden of collega’s aan de bak in de B’academie? Dat kan! We bieden diverse programma’s aan, die je kunt uitbreiden met bijvoorbeeld goodiebags en een high tea of borrel in ons restaurant De Kazerne.

 

Wil je meer informatie of een offerte op maat? Mail ons. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Vlak voordat de cursus begint, sturen we je een e-mail met praktische informatie, zoals een routebeschrijving en nuttige weetjes ter voorbereiding.

Op de cursusdag starten we met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we in de cursusruimte na een korte theoretische inleiding aan de slag. Er staan tien werkbanken in een opstelling à la Heel Holland Bakt. De grootte van de groep kan per cursus verschillen. De meeste cursussen hebben een maximale groepsgrootte van 10 personen. Dan heb je een hele werkbank voor jou alleen. Bij sommige cursussen of bakdagen hanteren we een groepsgrootte van maximaal 20 personen. Dat betekent dat je een werkbank deelt met maximaal één andere cursist.

De docent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Je maakt de recepten helemaal zelf of in tweetallen – met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Een lesboekje met uitleg, recepten en ruimte voor notities én gebaksdozen om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen zijn bij de cursus inbegrepen. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.

Meer weten over de inhoud van een specifieke cursus? Kijk dan bij onze broodcursussenpatisseriecursussen of themacursussen.

Of je nu een beginnende of professionele bakker bent, iedereen kan deelnemen aan onze cursussen. Je leert bij ons bakken vanuit de basis. Dat betekent dat voorkennis of bakervaring niet noodzakelijk is, maar óók dat er nog altijd veel te leren valt voor wie al wel de nodige bakuren heeft gemaakt. Wel kan het zo zijn dat mensen met ervaring de lesstof sneller oppikken. De brood- en patisseriecursussen worden aangeboden in verschillende driedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het verplicht om die volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis.

De minimumleeftijd voor deelname aan onze cursussen is 16 jaar. Uitzondering is de Familiebakdag, een bakdag voor kinderen vanaf 10 jaar (wel altijd onder begeleiding van een volwassene).

Ook als je een ervaren (thuis)bakker bent, valt er nog genoeg te leren in onze cursussen. Bij ons leer je het vak namelijk vanuit de basis. De brood- en patisseriecursussen worden aangeboden in verschillende driedaagse cursussen, oplopend in niveau. Bij deze cursussen is het van belang de volgorde aan te houden, omdat de lesstof is afgestemd op eerder opgedane kennis.

Zodra de nieuwe cursusagenda is samengesteld, laten we dit per e-mail weten aan iedereen die zich heeft aangemeld voor de wachtlijst. Zij kunnen zich dan direct aanmelden. Daarna maken we de nieuwe cursusdata ook bekend via andere kanalen, waaronder onze nieuwsbrief, Facebook en Instagram.

  1. Ga naar ons cursusaanbod en selecteer de cursus van je keuze.
  2. Selecteer in het formulier onder Cursusagenda & aanmelden de cursusagenda van je keuze. Vul het aantal personen in en kies een datum en tijdstip.
  3. Vul je gegevens in.
  4. Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
  5. De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of BAncontact.* Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met de factuur.

* Woon je niet in Nederland of België en wil je je inschrijven voor een cursus? Bel ons dan op (+31) (0)6 455 280 35 of stuur ons een e-mail.

Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst. Vul de gevraagde gegevens in en vink zelf aan voor welke cursus je op de wachtlijst wilt en welke dagen van de week je voorkeur hebben. We kunnen niet beloven dat we de cursus op die dagen inplannen, maar we proberen er wel rekening mee te houden. Klik vervolgens op de knop ‘Bevestig‘. Je krijgt dan per mail een bevestiging dat je op de wachtlijst staat. Je kunt jouw voorkeuren altijd updaten via deze mail.

We sturen je een e-mail zodra de betreffende cursus weer bij ons op de planning staat. Cursisten die op de wachtlijst staan, krijgen dan als eerste de nieuwe data door.

Bij de beschrijvingen van de cursussen op onze website staan de actuele prijzen vermeld.

Doordat de agenda’s van onze docenten op elkaar moeten worden afgestemd, kunnen we niet vooraf aangeven wie welke cursus geeft. Wie jouw docent wordt, is dus een verrassing. Eén ding is zeker: een les bij Robèrt wordt altijd gegeven door een expert!

Onze voorbereidingen voor online bakprogramma’s zijn in volle gang, maar we willen dit graag goed en grondig organiseren, zodat we de kwaliteit kunnen bieden die je van ons mag verwachten. Via Facebook en Instagram houden we je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ondertussen kun je wél alvast aan de slag met de online masterclasses op www.meesterlijkvanrobert.nl/masterclasses. De masterclass worstenbroodjes is voor iedereen te bekijken, voor overige masterclasses heb je een Meesterlijk membership nodig. Dan krijg je toegang tot het volledige archief van masterclasses, recepten en baktips van Meesterlijkvanrobert.nl, en krijg je elke week nieuwe content. Tip!

‘Foodtechnisch’ zijn onze cursussen helemaal geschikt voor zwangeren. De uiteindelijke producten bevatten geen rauwe eieren en we gebruiken alleen gepasteuriseerde kazen. Hetzelfde geldt voor de lunch die we aanbieden.

Houd qua inspanning rekening met een lange dag waarop je veel staat en flink de handen uit de mouwen steekt. Of je dat aankunt in jouw situatie kun je zelf het best beoordelen.

Als je niet kunt deelnemen aan een cursus waarvoor je je hebt aangemeld, heb je de volgende mogelijkheden:

  • Zoek zelf iemand die jouw plek wil innemen. We hebben gemerkt dat dit goed werkt via social media. Let op: als het gaat om een vervolgcursus, moet je vervanger ook de voorgaande cursus(sen) hebben gevolgd. Jij en je vervanger regelen de betaling onderling. Via e-mail geef je aan ons door wie je vervanger is, zodat we eventueel misbruik tegen kunnen gaan. Wij zetten de naam van de vervanger op de deelnemerslijst en zorgen dat hij/zij alle benodigde informatie krijgt.
  • Kun je zelf geen vervanger vinden? Laat ons via e-mail weten dat je de cursus wilt annuleren. Wij gaan dan via de wachtlijst op zoek naar een vervanger. Hebben we een vervanger gevonden, dan brengen we €35 euro administratiekosten in rekening en krijg je voor de rest van het cursusgeld een tegoedbon die je kunt gebruiken om een nieuwe cursus te boeken. Kunnen wij ook geen vervanger vinden, dan geven we geen geld terug.
  • Is er iemand in je directe omgeving overleden of is er een andere zeer ernstige reden waarom je de cursus niet kunt volgen? Laat dit dan weten via e-mail of bel ons op 06 455 280 35. Per situatie beoordelen wij of we het cursusgeld terugstorten. In sommige gevallen kunnen we je vragen om een bewijs te laten zien. Dit doen we om misbruik te voorkomen.

Lees voor meer informatie ook onze algemene voorwaarden.

Staat je vraag er niet tussen?

Je mag binnen 3 werkdagen reactie van ons verwachten.