Home - Cursussen & Agenda - Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Agenda


Wat kan ik verwachten van een cursus?

Vlak voordat de cursus begint, sturen we je een e-mail met praktische informatie, zoals een routebeschrijving en hoe je je kunt voorbereiden. 

We beginnen onze cursussen met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit de eigen bakkerij. Na een korte theoretische inleiding ga je aan de slag in onze cursusruimte met tien werkbanken in een opstelling à la Heel Holland bakt. De docent geeft uitleg en demonstreert de technieken en daarna maak je alle recepten in principe helemaal zelf of in tweetallen. De grootte van de groep kan per cursus verschillen, maar ons leslokaal is ingericht op maximaal twintig cursisten. Dat betekent dat je een werkbank deelt met maximaal één andere cursist. Zo behoudt de docent ook het overzicht en heeft hij tijd om cursisten waar nodig individuele aanwijzingen te geven. 

  • Inclusief syllabus met uitleg, recepten en ruimte voor notities.
  • Inclusief gebaksdozen, zodat je al je zelfgebakken producten gemakkelijk mee naar huis kunt nemen (en invriezen, als je dat wilt).

Wat kost een cursus?

Klik hier voor de prijslijst van onze cursussen.

Wie geeft de cursus?

Hier stellen we onze docenten aan je voor. Door de volle agenda’s kunnen we niet van tevoren vastleggen wie welke cursus geeft. Wie jouw docent wordt, is dus iedere keer een verrassing. Wel weet je zeker: een les bij Robèrt is altijd door een expert!


Hoe blijf ik op de hoogte van de nieuwe cursusagenda?

Zodra we de nieuwe cursusagenda hebben gemaakt, sturen we de mensen die zich hebben aangemeld voor de wachtlijst een berichtje dat de nieuwe cursusagenda online staat. Één of een paar dagen daarna maken we ook via Facebook en onze nieuwsbrief bekend dat de nieuwe cursusagenda online staat. 

We maken de agenda op basis van wensen van onze cursisten. Wachtlijsten geven ons goed inzicht in die wensen. Zet jezelf daarom op een wachtlijst als je een cursus graag wilt volgen. Je kunt je dan dus eerder inschrijven en zo wordt de kans groter dat je de gewenste cursus kunt komen volgen.


Hoe schrijf ik me in voor de wachtlijst?

Je inschrijven voor de wachtlijst is heel eenvoudig: ga naar de agenda en klik rechtsboven op de knop Algemene wachtlijst. Er verschijnt nu een pop-upvenster waarin je drie categorieën kunt aanvinken/invullen:

  • Vink aan voor welke cursus je op de wachtlijst wilt.
  • Vink aan welke dagen van de week je voorkeur hebben voor de cursus. We kunnen niet beloven dat we de cursus op die dagen inplannen, maar we proberen hier wel rekening mee te houden.
  • Vul je gegevens in; de velden met een sterretje zijn verplicht.

Klik, als je alles hebt ingevuld, op de knop Versturen. Je krijgt dan een melding in het pop-upvenster dat je op de wachtlijst staat.

Ik wil een cursus volgen met een besloten groep. Hoe kan ik me aanmelden?

Neem contact op met onze medewerkers op kantoor via tel. 013 528 49 06 of vul het contactformulier in.

Ik wil een cursus annuleren, hoe gaat dat?

 Er zijn verschillende manieren om een cursus te annuleren.

  • Je mag zelf iemand zoeken die je plek inneemt. We hebben gemerkt dat dit goed werkt via social media. Let op: als het gaat om een vervolgcursus, moet je vervanger ook de voorgaande cursus(sen) hebben gevolgd. Jij en je vervanger regelen de betaling onderling en jij geeft via les@bijrobert.nl aan ons door wie je vervanger is, zodat we eventueel misbruik tegen kunnen gaan. Wij zetten de naam van je vervanger op de deelnemerslijst en zorgen dat hij/zij alle benodigde informatie krijgt.
  • Kun je geen vervanger vinden? Stuur ons een e-mail op les@bijrobert.nl waarin je aangeeft dat je een cursus wilt annuleren, dan doen wij ons best om een vervanger voor je te zoeken door onze wachtlijst aan te spreken. Hebben we een vervanger gevonden, dan brengen we €35 euro administratiekosten in rekening en krijg je voor de rest van het cursusgeld een tegoedbon die je kunt gebruiken om een nieuwe cursus te boeken. Kunnen wij ook geen vervanger vinden, dan geven we geen geld terug (zie onze algemene voorwaarden).
  • Ben je ziek of is er iemand in je directe omgeving overleden? Stuur een e-mail naar les@bijrobert.nl of bel tel. 013 - 528 4906. Per geval beoordelen wij of we het cursusgeld terugstorten. In sommige gevallen zullen we je vragen om bewijs te laten zien, zoals een doktersverklaring. Dit om misbruik te voorkomen. 

Ik woon in het buitenland en wil me via de website aanmelden voor een cursus. Hoe kan ik betalen?

Onze webshop is gekoppeld aan iDEAL, een Nederlands betaalsysteem dat alleen binnenlandse betalingen accepteert. Dus woon je in het buitenland en wil je een betaling doen, neem dan even contact met ons op via tel. 013 528 49 06.

Mijn PrivilegePas is vol, hoe kan ik hem verzilveren?

Bij een cursus krijg je een PrivilegePas. Voor iedere €50 die je besteedt aan een cursus, krijg je één stempel. Is je PrivilegePas vol? Lever hem in bij een van onze gastvrouwen of -heren en in ruil krijg je een tegoed van €35, dat je kunt besteden aan een cursus of materialen. Je kunt het tegoed niet inwisselen voor geld.

Wil je het tegoed gebruiken om materialen, grondstoffen, boeken of andere producten van bij Robèrt te bestellen?* Dat kun je op twee manieren doen:

  • Geef je bestelling door bij een van de gastvrouwen of -heren van de cursus. Zij verrekenen het tegoed van de PriviligePas met je bestelling.
  • Stuur je volle PrivilegePas in een envelop naar bij Robèrt (Almijstraat 14, 5061 PA in Oisterwijk). Zet ook duidelijk je e-mailadres erbij. Wij sturen je daarna via e-mail een code die je kunt invullen in het veld Actiecode toevoegen in je winkelmandje. Het tegoed wordt dan automatisch verrekend met je bestelling.**

Wil je het tegoed gebruiken om een nieuwe cursus te boeken? Stuur je volle PrivilegePas in een envelop naar bij Robèrt (Almijstraat 14, 5061 PA in Oisterwijk). Zet ook duidelijk je e-mailadres erbij. Wij sturen je daarna via e-mail een code die je kunt invullen in het veld Actiecode toevoegen als je de cursus boekt. Het tegoed wordt automatisch verrekend met het cursusgeld.

* Je kunt het tegoed van de PrivilegePasnietgebruiken voor producten van Wüsthof en KitchenAid of het assortiment uit onze bakkerswinkel.

** Je kunt de tegoedcode maar één keer gebruiken. Als je het tegoed helemaal wilt gebruiken, moet je er dus voor zorgen dat je voor minimaal €35 euro aan producten bestelt. 

Ik kom van ver. Kan ik voor of na de cursus ergens overnachten?

Onze cursisten betalen een vriendentarief in het sfeervolle Hotel de Leijhof in Oisterwijk, op een paar minuten rijden van de leerfabriek. Dus wil je na de cursus blijven slapen? Stuur ons een mail op les@bijrobert.nl. Dan sturen wij je een code toe waarmee je voor het vriendentarief een kamer kunt boeken in De Leijhof.

Ik ben zwanger. Kan ik een cursus volgen?

‘Foodtechnisch’ zijn onze cursussen helemaal geschikt voor zwangere vrouwen: de uiteindelijke producten bevatten geen rauwe eieren en we gebruiken alleen gepasteuriseerde kazen. Hetzelfde geldt voor de lunch die we aanbieden bij de cursussen die langer dan een dagdeel duren.

Qua inspanning moet je rekening houden met een lange dag waarbij je veel staat en flink de handen uit de mouwen steekt. Of je dat aankunt in jouw positie, kun je zelf het best beoordelen.