Home - Cursussen & Agenda - Themacursussen - Basistechnieken van chocolade

Basistechnieken van chocolade

Agenda

Tijdens de cursus Basistechnieken van chocolade leer je hoe je chocolade verwerkt voor verschillende doeleinden. Om chocolade te kunnen verwerken, moet je hem op de juiste temperatuur brengen. Oftewel: je moet de chocolade tempereren. Doe je dat niet, dan krijgt de chocolade na het smelten nooit meer zijn oorspronkelijke glans en krokante bite terug.

Programma 

Tempereren
Er is in deze cursus dan ook veel aandacht voor het tempereren van chocolade. Na een uitgebreide demo van de docent is er ruim de tijd om zelf te oefenen. Je maakt onder andere verschillende ornamentjes en decoraties en krijgt veel tips van de docent, zodat je ook thuis de leukste chocoladegarnituren kunt maken.

Overige verwerkingen
Naast de diverse chocoladegarnituren staan onder andere chocoladetruffels en een taartje met verschillende chocoladecomponenten op het programma. Je gaat naar huis met alle basiskennis en -technieken die je nodig hebt om eindeloos verder te experimenteren en variëren!

Let op: dit is een beginnerscursus. Heb je al eerder de cursus Patisserie I of de themacursus Chocolade gedaan? Dan is de cursus Bonbons meer iets voor jou!

 

Cursussen
Geen cursussen beschikbaar. Wachtlijst Basistechnieken van chocolade