Patisserie I

Agenda

De cursus Patisserie I is voor iedereen die meer wil leren op het gebied van patisserie. In twee dagen maak je kennis met verschillende basisrecepten en -technieken. De docent demonstreert en ondersteunt waar nodig, maar in principe doe je alles van begin tot eind zelf. Daar leer je immers het meest van!

Programma

Een belangrijk onderdeel van de cursus is chocolade. Je leert hoe je de chocolade kunt verwerken voor verschillende doelen: van simpele chocolaatjes met de juiste 'knak' tot 'vouwchocolade'.

Ook maak je kennis met verschillende soorten beslag, deeg en vullingen. Daarmee maak je diverse taartjes en gebakjes:

  • Frambozenbombe
  • Noir désir
  • Zwartewoudtaartje
  • Fraisier
  • Tarte tatin
  • Schuimtaartje met frambozencrémeux
  • High tea: chocoladetruffels, Bretonse petitfours, amandelcakekjes, empileurs en miniquiches

Na deze cursus beschik je over fundamentele basiskennis en -technieken waarmee je thuis verder kunt experimenteren.

Glutenvrije optie

Ben je gevoelig voor gluten, maar wil je toch graag onder begeleiding van ons team de baktechnieken van deze cursus leren? Met een paar aanpassingen kunnen wij de producten van het programma glutenvrij maken. Op veler verzoek bieden wij bij deze service dan ook graag, onder de volgende voorwaarden:

  • We bieden deze optie alleen aan per tweetal, dit om ervoor te zorgen dat je samen aan één werkbank volledig glutenvrij kunt werken. Aan andere banken werken ‘reguliere’ cursisten, dus de werkomgeving is niet glutenvrij.
  • Wij doen ons uiterste best om de werkbank en ingrediënten vrij van gluten te houden, maar deelname is op eigen verantwoordelijkheid.
  • Twijfel je of je de producten die je tijdens de cursus hebt gemaakt kunt eten zonder dat er een reactie optreedt? Maak er een ander blij mee en oefen thuis, in je eigen glutenvrije omgeving, verder met de technieken die je hebt geleerd.

Wil jij deze cursus, samen met een maatje, glutenvrij volgen? Boek met z’n tweeën en geef in het opmerkingenvak duidelijk aan dat jullie de cursus glutenvrij willen volgen. Uiteraard is ook de lunch die wij tijdens de cursusdag aanbieden dan glutenvrij.

Vervolgcursus

Wil je je nog verder verdiepen in de wereld van de patisserie? Meld je dan aan voor de cursus Patisserie II.

 

Agenda
2 daagse Cursus Patisserie I incl. lunch

04-06-2019     09.00-18.00 uur
11-06-2019     09.00-18.00 uur

Kosten: € 399,00 p.p.

Aantal personen: