Cursus Vlaaien
Heerlijk, een stuk verse vlaai bij de koffie. Na deze cursus maak je ‘m gewoon zelf, net zo lekker als in Limburg.
1-daagse cursus
Leer in één dag de kneepjes van het vak. De cursus vindt plaats van 9.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
Geen voorkennis nodig
Deze cursus is geschikt voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.
Prijs
Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.
B’academie-cerfiticaat
Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.
De essentie van vlaaien
Bakken vanuit de basis
Met de recepten en technieken uit deze cursus kun je thuis écht bakken vanuit de basis en eindeloos variëren om de lekkerste versie te creëren van jouw eigen ambachtelijke vlaai.
We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen.
dit ga je maken
Na theoretische achtergronden en uitgebreide demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt meerdere vlaaien van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen.
- Verschillende basisdegen: gistdeeg, hardewenerdeeg, frivolitédeeg en bladerdeeg
- Diverse vullingen: o.a. appelcitroen-, abrikozen-, kersen-, rijst- en amandelvulling
- Diverse typen vlaaien, zoals de klassieke rastervlaai en een open confiturevlaai
De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt.
cursusagenda & aanmelden
Je kunt je nu aanmelden voor:
- Woensdag 18 december
- Zaterdag 8 februari
Selecteer in het formulier hieronder de cursus Vlaaien en de datum waarvoor je wilt aanmelden.
Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.
Meer bakcursussen
Op zoek naar iets anders?
We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!