Cursus Vlaaien

Heerlijk, een stuk verse vlaai bij de koffie. Na deze cursus maak je ‘m gewoon zelf, net zo lekker als in Limburg.

Cover voor 2024_Vlaaien_Abrikozenvlaai_01_Liggend

1-daagse cursus

Leer in één dag de kneepjes van het vak. De cursus vindt plaats van 9.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is geschikt voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-cerfiticaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

De essentie van vlaaien

Bakken vanuit de basis

Met de recepten en technieken uit deze cursus kun je thuis écht bakken vanuit de basis en eindeloos variëren om de lekkerste versie te creëren van jouw eigen ambachtelijke vlaai.

 

We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen.

dit ga je maken

Na theoretische achtergronden en uitgebreide demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt meerdere vlaaien van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen.

  • Verschillende basisdegen: gistdeeg, hardewenerdeeg, frivolitédeeg en bladerdeeg
  • Diverse vullingen: o.a. appelcitroen-, abrikozen-, kersen-, rijst- en amandelvulling
  • Diverse typen vlaaien, zoals de klassieke rastervlaai en een open confiturevlaai

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. 

Afbeelding van 2024_Vlaaien_Abrikozenvlaai_01_Liggend-2
© bij Robèrt – Abrikozenvlaai
Afbeelding van 2024_Vlaaien_AppelCitroenvlaai_Liggend-2
© bij Robèrt – Appel-citroenvlaai
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Frambozenvlaai_Liggend-2
© bij Robèrt – Schuimtaartje met frambozencrémeux
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Kersenvlaai_Liggend-2
© bij Robèrt – Kersenvlaai
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Rijstevlaai_Liggend-2
© bij Robèrt – Rijstevlaai
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Zomertaart_Liggend-2
© bij Robèrt – Vers fruitschelp
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Abrikozenvlaai_01_Liggend-2
Afbeelding van 2024_Vlaaien_AppelCitroenvlaai_Liggend-2
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Frambozenvlaai_Liggend-2
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Kersenvlaai_Liggend-2
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Rijstevlaai_Liggend-2
Afbeelding van 2024_Vlaaien_Zomertaart_Liggend-2

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Woensdag 18 december
  • Zaterdag 8 februari

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Vlaaien en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

Meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!