Cursus Patisserie 3

Na de cursussen Patisserie 1 en Patisserie 2 heb je de voornaamste basistechnieken van patisserie op zak. De cursus Patisserie 3 is de kers op de taart!

Cover voor Patisserie3_1

grande finale met Robèrt

Sluit je patisserie-opleiding af met een klapper! Deze cursus wordt gegeven door twee docenten, onder wie Robèrt zelf. Hij neemt je als een ware Meester mee in technieken voor gevorderden en daagt je uit om je vaardigheden verder te verfijnen voor echte spektakelstukken.

3-daagse cursus

Leer in drie uitvoerige cursusdagen de kneepjes van het vak. De cursusdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ca. 16.30 uur.

Vervolgcursus

Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursussen Patisserie 1 en 2 hebt voltooid.

Prijs

Deze cursus kost €1295 p.p. Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

patisserie voor gevorderden

Van bonbons tot suikerwerk

In deze cursus maak je kennis met een van de meest uitdagende aspecten van de patisserie: bonbons. Er staan drie soorten op het programma, waarbij verschillende technieken aan bod komen.

 

Daarnaast ga je aan de slag met uiteenlopende nieuwe producten voor de gevorderde thuisbakker, waarbij er aandacht is voor een patisseriewaardige afwerking. Investeer in verdieping en verfijning van je skills!

dit ga je maken

Onder begeleiding van de docenten maak je diverse patisserieproducten van begin tot eind, elk bestaand uit verschillende onderdelen. Na deze cursus ben je in staat om alle technieken en vaardigheden ook thuis uit te voeren.

Bonbons:

  • Gianduiablokjes
  • Karamelbonbons
  • Diverse technieken, waaronder mouleren en doorhalen

Gebak:

  • Versfruitschelp
  • Tarte au moelleux
  • Lemonmeringuetaart
  • Kardinaalschnitt
  • Champagnetaart

Luxe cakejes en koeken:

  • Madeleines
  • Petit Françaises

Hartig:

  • Ragout & kroketten
  • Huzarensalade

Suikerwerk:

  • Marshmallows
  • Nougat de Montélimar
  • Pâtes de fruit

Desserts:

  • Blanc manger

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt.

Afbeelding van BIJ28022424335
© bij Robèrt – Nougat de Montélimar, pâtes de fruit, gianduia blokjes, karamelbonbons
Afbeelding van BIJ28022424340
© bij Robèrt – Vers fruitschelp
Afbeelding van BIJ28022424321
© bij Robèrt – Tarte au moelleux
Afbeelding van BIJ28022424326
© bij Robèrt – Lemon meringue taart
Afbeelding van BIJ28022424352
© bij Robèrt – Kardinaal Schnitt
Afbeelding van BIJ28022424366
© bij Robèrt – Champagnetaart
Afbeelding van BIJ28022424379
© bij Robèrt – Madeleines
Afbeelding van BIJ28022424312
© bij Robèrt – Petit françaises
Afbeelding van BIJ28022424347
© bij Robèrt – Kroketten
Afbeelding van BIJ28022424356
© bij Robèrt – Huzarensalade
Afbeelding van BIJ28022424358
© bij Robèrt – Marshmellows
Afbeelding van BIJ28022424370
© bij Robèrt – Blanc manger
Afbeelding van BIJ28022424335
Afbeelding van BIJ28022424340
Afbeelding van BIJ28022424321
Afbeelding van BIJ28022424326
Afbeelding van BIJ28022424352
Afbeelding van BIJ28022424366
Afbeelding van BIJ28022424379
Afbeelding van BIJ28022424312
Afbeelding van BIJ28022424347
Afbeelding van BIJ28022424356
Afbeelding van BIJ28022424358
Afbeelding van BIJ28022424370

VAARDIGHEDEN OEFENEN

We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.

CURSUSAGENDA & AANMELDEN

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dag 1: dinsdag 10 december
  • Dag 2: woensdag 11 december
  • Dag 3: dinsdag 17 december

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Patisserie 3 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!