Cursus Patisserie 3
Na de cursussen Patisserie 1 en Patisserie 2 heb je de voornaamste basistechnieken van patisserie op zak. De cursus Patisserie 3 is de kers op de taart!
grande finale met Robèrt
Sluit je patisserie-opleiding af met een klapper! Deze cursus wordt gegeven door twee docenten, onder wie Robèrt zelf. Hij neemt je als een ware Meester mee in technieken voor gevorderden en daagt je uit om je vaardigheden verder te verfijnen voor echte spektakelstukken.
3-daagse cursus
Leer in drie uitvoerige cursusdagen de kneepjes van het vak. De cursusdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ca. 16.30 uur.
Vervolgcursus
Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursussen Patisserie 1 en 2 hebt voltooid.
Prijs
Deze cursus kost €1295 p.p. Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.
B’academie-certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.
patisserie voor gevorderden
Van bonbons tot suikerwerk
In deze cursus maak je kennis met een van de meest uitdagende aspecten van de patisserie: bonbons. Er staan drie soorten op het programma, waarbij verschillende technieken aan bod komen.
Daarnaast ga je aan de slag met uiteenlopende nieuwe producten voor de gevorderde thuisbakker, waarbij er aandacht is voor een patisseriewaardige afwerking. Investeer in verdieping en verfijning van je skills!
dit ga je maken
Onder begeleiding van de docenten maak je diverse patisserieproducten van begin tot eind, elk bestaand uit verschillende onderdelen. Na deze cursus ben je in staat om alle technieken en vaardigheden ook thuis uit te voeren.
Bonbons:
- Gianduiablokjes
- Karamelbonbons
- Diverse technieken, waaronder mouleren en doorhalen
Gebak:
- Versfruitschelp
- Tarte au moelleux
- Lemonmeringuetaart
- Kardinaalschnitt
- Champagnetaart
Luxe cakejes en koeken:
- Madeleines
- Petit Françaises
Hartig:
- Ragout & kroketten
- Huzarensalade
Suikerwerk:
- Marshmallows
- Nougat de Montélimar
- Pâtes de fruit
Desserts:
- Blanc manger
De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt.
VAARDIGHEDEN OEFENEN
We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.
CURSUSAGENDA & AANMELDEN
Je kunt je nu aanmelden voor:
- Dag 1: dinsdag 10 december
- Dag 2: woensdag 11 december
- Dag 3: dinsdag 17 december
Selecteer in het formulier hieronder de cursus Patisserie 3 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.
Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.
meer bakcursussen
Op zoek naar iets anders?
We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!