Cursus Patisserie 2
De basis die je bij de cursus Patisserie 1 hebt gelegd, ga je in deze cursus verder uitbreiden en verfijnen. Ga aan de slag met nieuwe technieken en til je vaardigheden naar een hoger niveau.
nog meer basistechnieken van patisserie
Een volgende stap in je ontwikkeling
In de wereld van patisserie ben je nooit uitgeleerd! In deze vervolgcursus gaat de docent in op nieuwe basistechnieken van de patisserie. Van bladerdeeg toeren en macaroneren tot het opspuiten van roomchocolade: na deze cursus heb je het allemaal in de vingers.
3-daagse cursus
Leer in drie uitvoerige lesdagen de kneepjes van het vak. De lesdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.
Vervolgcursus
Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursus Patisserie 1 hebt voltooid.
Prijs
Deze cursus kost €1095 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.
B’academie-certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.
Technische verfijning
Tips & tricks
Wat zijn de verhoudingen van een soezendeeg? Wat gebeurt er als je meer of minder suiker toevoegt aan een koekjesdeeg? Hoe bereid je een bladerdeeg met perfecte laagjes?
In deze cursus maak je kennis met klassieke en verfijnde patisserietechnieken voor een volgende stap in je ontwikkeling als thuisbakker.
dit ga je maken
Onder begeleiding van de docent maak je 15 patisserieproducten van begin tot eind, elk bestaand uit verschillende onderdelen. Na deze cursus ben je in staat om alle technieken en vaardigheden ook thuis uit te voeren.
Chocoladewerk:
- Letters en figuren van roomchocolade
- Ornamentjes en decoraties
- Chocoladestrik
Koeken op basis van 3 typen boterdeeg:
- Gevulde koeken
- Amandelkrullen
- Kletskoppen
- Spritsen
Soezenbeslag:
- Bossche bollen
- Saint-honorétaart met Zwitserse room en karamel
Bladerdeeg (Hollandse methode):
- Tompoucen
- Mathilde-taart
Franse klassiekers:
- Klassieke macarons
- Empileurs met macarons
- Clafoutis met kersen en vijgen
- Petitfours
De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt.
VAARDIGHEDEN OEFENEN
We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.
cursusagenda & aanmelden
Je kunt je nu aanmelden voor:
- Dag 1: woensdag 15 januari
- Dag 2: woensdag 22 januari
- Dag 3: woensdag 29 januari
Selecteer in het formulier hieronder de cursus Patisserie 2 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.
Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.
Vervolgcursus: patisserie 3
Exclusief met Robèrt
Sluit je patisserie-opleiding af met een klapper! Robèrt neemt je als een ware Meester mee in gevorderde technieken en daagt je uit om je vaardigheden verder te verfijnen voor echte spektakelstukken.