Cursus Patisserie 2

De basis die je bij de cursus Patisserie 1 hebt gelegd, ga je in deze cursus verder uitbreiden en verfijnen. Ga aan de slag met nieuwe technieken en til je vaardigheden naar een hoger niveau.

Cover voor Patisserie_Gevulde_Koek-BIJ230916_94A5827

nog meer basistechnieken van patisserie

Een volgende stap in je ontwikkeling

In de wereld van patisserie ben je nooit uitgeleerd! In deze vervolgcursus gaat de docent in op nieuwe basistechnieken van de patisserie. Van bladerdeeg toeren en macaroneren tot het opspuiten van roomchocolade: na deze cursus heb je het allemaal in de vingers.

3-daagse cursus

Leer in drie uitvoerige lesdagen de kneepjes van het vak. De lesdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Vervolgcursus

Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursus Patisserie 1 hebt voltooid.

Prijs

Deze cursus kost €1095 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

Technische verfijning

Tips & tricks

Wat zijn de verhoudingen van een soezendeeg? Wat gebeurt er als je meer of minder suiker toevoegt aan een koekjesdeeg? Hoe bereid je een bladerdeeg met perfecte laagjes?

 

In deze cursus maak je kennis met klassieke en verfijnde patisserietechnieken voor een volgende stap in je ontwikkeling als thuisbakker.

 

dit ga je maken

Onder begeleiding van de docent maak je 15 patisserieproducten van begin tot eind, elk bestaand uit verschillende onderdelen. Na deze cursus ben je in staat om alle technieken en vaardigheden ook thuis uit te voeren.

Chocoladewerk:

  • Letters en figuren van roomchocolade
  • Ornamentjes en decoraties
  • Chocoladestrik

Koeken op basis van 3 typen boterdeeg:

  • Gevulde koeken
  • Amandelkrullen
  • Kletskoppen
  • Spritsen

Soezenbeslag:

  • Bossche bollen
  • Saint-honorétaart met Zwitserse room en karamel

Bladerdeeg (Hollandse methode):

  • Tompoucen
  • Mathilde-taart

Franse klassiekers:

  • Klassieke macarons
  • Empileurs met macarons
  • Clafoutis met kersen en vijgen
  • Petitfours

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt. 

Afbeelding van Chocoladestrik
© bij Robèrt – Chocoladestrik
Afbeelding van Roomchocolade
© bij Robèrt – Roomchocolade
Afbeelding van Gevulde koeken
© bij Robèrt – Gevulde koeken (kruimeldeeg) met amandelspijs
Afbeelding van Amandelkrullen
© bij Robèrt – Amandelkrullen (roerdeeg)
Afbeelding van Kletskoppen
© bij Robèrt – Kletskoppen (roerdeeg)
Afbeelding van Spritsen
© bij Robèrt – Spritsen (wrijfdeeg)
Afbeelding van Saint-honoré
© bij Robèrt – Saint-honorétaart
Afbeelding van Bossche bollen
© bij Robèrt – Bossche bollen
Afbeelding van Petitfours
© bij Robèrt – Petitfours
Afbeelding van Mathildetaart
© bij Robèrt – Mathilde-taart
Afbeelding van Tompoucen
© bij Robèrt – Tompoucen
Afbeelding van Macarons
© bij Robèrt – Macarons
Afbeelding van Clafoutis
© bij Robèrt – Clafoutis
Afbeelding van Empileurs met macarons
© bij Robèrt – Empileurs met macarons
Afbeelding van Chocoladestrik
Afbeelding van Roomchocolade
Afbeelding van Gevulde koeken
Afbeelding van Amandelkrullen
Afbeelding van Kletskoppen
Afbeelding van Spritsen
Afbeelding van Saint-honoré
Afbeelding van Bossche bollen
Afbeelding van Petitfours
Afbeelding van Mathildetaart
Afbeelding van Tompoucen
Afbeelding van Macarons
Afbeelding van Clafoutis
Afbeelding van Empileurs met macarons

VAARDIGHEDEN OEFENEN

We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dag 1: woensdag 15 januari
  • Dag 2: woensdag 22 januari
  • Dag 3: woensdag 29 januari

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Patisserie 2 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

Vervolgcursus: patisserie 3

Exclusief met Robèrt

Sluit je patisserie-opleiding af met een klapper! Robèrt neemt je als een ware Meester mee in gevorderde technieken en daagt je uit om je vaardigheden verder te verfijnen voor echte spektakelstukken.