Cursus Oud & nieuw

De oliebollen van Robèrt zijn onovertroffen, dat weten ze in Oisterwijk en omstreken maar al te goed. Na deze cursus bak jij ze net zo lekker – net als de andere eindejaarsfavorieten van Robèrt die op het programma staan.

Cover voor B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Oliebollen

1-daagse cursus

Leer in één dag de belangrijkste technieken en vaardigheden. De cursus vindt plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p. Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

nieuwjaarsklassiekers

Zelfgemaakt het allerlekkerst

Hoe bak je de perfecte oliebol – krokant vanbuiten, luchtig vanbinnen en zeker niet te vet? Waar moet je op letten bij het frituren? En heb je al eens appelbeignets gemaakt van zelfgetoerd bladerdeeg?

 

Met de recepten en tips van deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je gaat naar huis met alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de grootste nieuwjaarsklassiekers thuis zelf te maken.

dit ga je maken

Na uitgebreide demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt 5 producten van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen.

  • Oliebollen met dé tips van Robèrt voor een mooi luchtig resultaat.
  • Appelbeignets op basis van zelfgetoerd Hollands bladerdeeg met een vulling van appelschijven en amandelroom.
  • Berlinerbollen: luchtig gefrituurd gistdeeg met een vulling van frambozenconfiture.
  • Nieuwjaarskoeken van anijsdeeg, gedecoreerd met een nieuwjaarswens van icing.
  • Bittergarnituur: kroketjes of bitterballen met een vulling naar keuze, onmisbaar bij de borrel!

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen.

Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Oliebollen
© bij Robèrt – Oliebollen
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Oud en nieuw – Appelbeignets
© bij Robèrt – Appelbeignets
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Berlinerbollen
© bij Robèrt – Berlinerbollen
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Nieuwjaarskoeken
© bij Robèrt – Nieuwjaarskoeken
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Oud en nieuw – Bittergarnituur
© bij Robèrt – Bittergarnituur
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Oliebollen
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Oud en nieuw – Appelbeignets
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Berlinerbollen
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus oud en nieuw – Nieuwjaarskoeken
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Oud en nieuw – Bittergarnituur

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dinsdag 17 december (met Robèrt)

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Oud & nieuw en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.

Cover voor

Meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!