Cursus Meringue

Eiwit en suiker, meer heb je niet nodig. Toch kun je eindeloos variëren met texturen. Van bros en luchtig tot taai en zacht: na deze cursus heb je alle technieken op zak om thuis perfecte meringues en schuimproducten te maken.

Cover voor 2023_CursusMeringue_Banner

1-daagse cursus

Leer in één dag de belangrijkste technieken en vaardigheden. De cursus vindt plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

4 soorten meringue

Verhoudingen & technieken

Tijdens de cursus legt de docent uit welke soorten meringue er zijn. Allemaal bestaan ze uit eiwit en suiker, maar het verschil zit ‘m in de verhoudingen en werkwijze.

  • Hollandse meringue
  • Duitse meringue
  • Franse meringue
  • Italiaanse meringue

Als je de basisregels eenmaal beheerst, heb je nooit meer een recept nodig om meringue te maken. Onmisbare basiskennis voor de banketbakker!

dit ga je maken

Na theoretische achtergronden en uitgebreide demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt 6 producten van begin tot eind, waarbij alle meringuetechnieken aan bod komen.

  • Progresgebak (Hollandse methode)
  • Kranskoekjes (Duitse methode)
  • Gevulde schuimpjes (Duitse methode)
  • Macarons (Franse methode)
  • Chocoladebatons (Franse methode)
  • Mellow cakes (Italiaanse methode)

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen. 

Afbeelding van B’academie van Robèrt – Progresgebak
© bij Robèrt – Progresgebak
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Macarons
© bij Robèrt – Macarons
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Chocoladebatons
© bij Robèrt – Chocoladebatons
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Mellow cakes
© bij Robèrt – Mellow cakes
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Progresgebak
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Macarons
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Chocoladebatons
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Mellow cakes

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Zondag 18 augustus

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Vlaaien en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.

Cover voor

meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!