Cursus Klassiekers
Veel verschillende technieken voor een variatie aan gebak. Deze cursus is een kennismaking met de basis van patisserie én een ode aan gebakjes van vroeger.
1-daagse cursus
De cursus start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.
Geen voorkennis nodig
Deze cursus is voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.
Prijs
Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.
B’academie-certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.
bakken vanuit de basis
Variatie aan technieken
Hoe maak je zelf nougatine? Hoe bouw je biscuitgebak op met strakke laagjes? Hoe voorkom je dat botercrème in de schift raakt? Wat is het geheim van ouderwets lekkere roze koeken?
Na deze cursus weet je het allemaal. Daarbij komen verschillende technieken aan bod: van biscuit en meringue tot botercrème. Je gaat naar huis met een tas vol lekkers én alle kennis en technieken je nodig hebt om deze producten voortaan thuis te maken.
dit ga je maken
Na uitleg en demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt de volgende producten van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen:
- Progresgebak
Schuimgebak op basis van Hollandse meringue met hazelnoot, gevuld met hazelnootbotercrème en slagroom, afgewerkt met zelfgemaakte nougatine. Favoriet van Robèrt! - Kasteeltjes
Biscuitgebak met een afwerking van marsepein. - Roze koeken
Dé bekende koeken op basis van cakebeslag, afgewerkt met roze fondant. Zelfgemaakt het allerlekkerst! - Harde mokka’s
Koffiegebakjes met een bodem van hardewenerdeeg en spijsroom, gevuld met mokkacrème en afgewerkt met fondant. - Victoriagebak
Bladerdeeggebak met vruchtenconfiture en slagroom, afgewerkt met victoriabeslag.
De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen.
cursusagenda & aanmelden
Je kunt je nu aanmelden voor:
- Zondag 6 april
Selecteer in het formulier hieronder de cursus Klassiekers uit de bakkerij en de datum waarvoor je wilt aanmelden.
Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.
Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.
meer bakcursussen
Op zoek naar iets anders?
We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!