Cursus Klassiekers

Veel verschillende technieken voor een variatie aan gebak. Deze cursus is een kennismaking met de basis van patisserie én een ode aan gebakjes van vroeger.

Cover voor BIJ2107227373—Kasteeltjes-2_Sfeerheader

1-daagse cursus

De cursus start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

bakken vanuit de basis

Variatie aan technieken

Hoe maak je zelf nougatine? Hoe bouw je biscuitgebak op met strakke laagjes? Hoe voorkom je dat botercrème in de schift raakt? Wat is het geheim van ouderwets lekkere roze koeken?

 

Na deze cursus weet je het allemaal. Daarbij komen verschillende technieken aan bod: van biscuit en meringue tot botercrème. Je gaat naar huis met een tas vol lekkers én alle kennis en technieken je nodig hebt om deze producten voortaan thuis te maken.

 

 

dit ga je maken

Na uitleg en demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt de volgende producten van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen:

  • Progresgebak
    Schuimgebak op basis van Hollandse meringue met hazelnoot, gevuld met hazelnootbotercrème en slagroom, afgewerkt met zelfgemaakte nougatine. Favoriet van Robèrt!
  • Kasteeltjes
    Biscuitgebak met een afwerking van marsepein.
  • Roze koeken
    Dé bekende koeken op basis van cakebeslag, afgewerkt met roze fondant. Zelfgemaakt het allerlekkerst!
  • Harde mokka’s
    Koffiegebakjes met een bodem van hardewenerdeeg en spijsroom, gevuld met mokkacrème en afgewerkt met fondant.
  • Victoriagebak
    Bladerdeeggebak met vruchtenconfiture en slagroom, afgewerkt met victoriabeslag.

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen. 

Afbeelding van B’academie van Robèrt – Progresgebak
Progresgebak
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Kasteeltjes
Kasteeltjes
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Roze koeken
Roze koeken
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Progresgebak
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Kasteeltjes
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Roze koeken

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Zondag 6 april

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Klassiekers uit de bakkerij en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.

Cover voor

meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!