Cursus Kerst

De mooiste tijd van het jaar! Reden genoeg om uit te pakken met zelfgebakken ambachtelijke producten. Van brood tot patisserie: maak kennis met diverse technieken en ga goed voorbereid de feestdagen in.

Cover voor 2023_Cursus_Kerst1

1-daagse cursus

Leer in één dag de belangrijkste technieken en vaardigheden. De cursus vindt plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p. Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

Zelfgemaakte kerstklassiekers

Technieken, tips & tricks

Eén ding is zeker: na deze cursus is kerststress verleden tijd. Je gaat naar huis met alle vaardigheden, tips en tricks om thuis ambachtelijk kerstbrood, luxe pasteitjes en twee klassieke desserts te bereiden.

 

Handig: het merendeel van wat je tijdens de cursus maakt, kun je meenemen en thuis invriezen. Dan is het met de kerstdagen slechts een kwestie van vers afwerken en je gasten imponeren!

dit ga je maken

Na uitgebreide demo’s van de docent is er natuurlijk vooral veel aandacht voor oefening in de praktijk. Je maakt 4 producten van begin tot eind, waarbij diverse technieken aan bod komen.

  • Panettone: klassiek Italiaans feestbrood als variant op de Hollandse kerststol.
  • Klassieke pasteitjes op basis van Hollands bladerdeeg met een vulling van zelfgemaakte ragout; die wil je nooit meer anders! Overgebleven bladerdeeg verwerk je tot decoraties.
  • Profiterole: imposante soezentoren met een bodem van hardewenerdeeg, overgoten met chocoladesaus.
  • Chipolatapudding: dé klassieker, bereid op basis van een anglaise, met een vulling van o.a. bitterkoekjes, amarenakersen en frambozen.

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen.

Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Panettone
© bij Robèrt – Panettone
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Najaar – Pasteitjes met ragout
© bij Robèrt – Pasteitjes met ragout
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Profiterole
© bij Robèrt – Profiterole
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Chipolatapudding
© bij Robèrt – Chipolatapudding
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Panettone
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Najaar – Pasteitjes met ragout
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Profiterole
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Bakcursus Kerst – Chipolatapudding

cursusagenda & aanmelden

De cursus Kerst is een seizoensgebonden cursus waar momenteel geen datum voor beschikbaar is.

Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.

Cover voor

meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!