Cursus Basis-technieken chocolade

Cover voor Patisserie_Chocolade_melk-BIJ230916_94A5705 – klein

1-daagse cursus

Leer in één dag de belangrijkste technieken en vaardigheden. De cursus duurt van 9.00 tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Dit is een beginnerscursus. In de cursussen Patisserie 1 en Patisserie 2 wordt dit onderwerp ook behandeld.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

Tempereren

De beste tips & tricks

Er is in deze cursus veel aandacht voor het tempereren van chocolade. Welke temperatuur is daarvoor het meest geschikt? En welke methodes kun je gebruiken om gesmolten chocolade te verwerken?

 

Na de basistheorie van chocolade en een uitgebreide demo van de docent is er ruim de tijd om zelf te oefenen. Je maakt onder andere verschillende decoraties en krijgt veel tips van de docent, zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt.

dit ga je maken

Naast tempereren ga je aan de slag met diverse toepassingen met chocolade. Dit ga je maken:

  • Decoraties: verschillende manieren om desserts en gebak te decoreren.
  • Chocoladestrik: een spectaculaire manier om een taart af te werken.
  • Roomchocolade: spuitbare chocolade voor een luxe cadeau.
  • Chocoladetruffels: klassiek gevuld met slagroom.
  • Noir désir: chocoladetaart van chocoladebiscuit met chocolademousse en een afwerking van chocoladegelei.
  • Zwartewoudtaart: chocoladetaart met een luxe afwerking van vouwchocolade.

Je gaat naar huis met alle basiskennis en -technieken die je nodig hebt om eindeloos te experimenteren en variëren!

De cursus is inclusief lesstof in de vorm van een syllabus die je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we je aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen. 

Afbeelding van Chocoladestrik
© bij Robèrt – Chocoladestrik
Afbeelding van Roomchocoladeletter
© bij Robèrt – Roomchocoladeletter
Afbeelding van Chocoladetruffels
© bij Robèrt – Chocoladetruffels
Afbeelding van Noir désir
© bij Robèrt – Noir désir
Afbeelding van Zwartewoudtaart
© bij Robèrt – Zwartewoudtaart
Afbeelding van Chocoladestrik
Afbeelding van Roomchocoladeletter
Afbeelding van Chocoladetruffels
Afbeelding van Noir désir
Afbeelding van Zwartewoudtaart

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Zondag 12 januari
  • Vrijdag 28 februari

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Basistechnieken van chocolade en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

Meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!