Cursus Brood 3

Na de cursussen Brood 1 en Brood 2 heb je de voornaamste basistechnieken van brood bakken op zak. In deze vervolgcursus ga je, onder begeleiding van Robèrt zelf, aan de slag met broden uit zijn bakkerij.

Cover voor BIJ2104171110 – Donker abdij 3 (sneetjes)

grand finale

Exclusief met Robèrt als docent

In deze cursus kom je alles te weten over de signatuurbroden van Robèrt. Niemand die je dat beter kan uitleggen dan de Meester zelf! Na afloop van de cursus kun je een aantal van de broden uit het assortiment van de bakkerij thuis maken, van het populaire abdijbrood tot brioche feuilletée.

3-daagse cursus

Leer in 3 uitvoerige lesdagen de kneepjes van het vak. De lesdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Vervolgcursus

Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursussen Brood 1 en Brood 2 hebt voltooid.

Prijs

Deze cursus kost €1295 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

Brood zoals het bedoeld is

De kracht van fermentatie

Desembroden bakken met overnachting zoals we dat in de bakkerij doen: Robèrt neemt je mee in de theorie en praktijk van desemculturen, fermentatie, rijs- en rijpprocessen en alles wat erbij komt kijken. Het resultaat is brood zoals het bedoeld is: krachtig en rijk van smaak.

 

Van kookstukken met bier tot omgekeerde laminatie: je gaat aan de slag met een variatie van desembroden en technieken waarmee je je vaardigheden naar een hoger niveau tilt. De kroon op je ontwikkeling als thuisbakker!

 

 

dit ga je maken

Hieronder vind je een impressie van het cursusprogramma (onder voorbehoud).
Binnenkort vind je op deze pagina meer informatie.

Afbeelding van B’academie van Robèrt – Abdijbrood
Abdijbrood op basis van tarwe en een kookstuk van rogge en bier
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Fries roggebrood
Fries roggebrood
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Vlechtbrood
Vlechtbrood (vier-, vijf- en zesvlecht)
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Ontbijtkoek
Ontbijtkoek
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Brioche feuilletée
Brioche feuilletée
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Verwenbrood met chocolade
Verwenbrood met chocolade
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Beschuit
Beschuit
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Abdijbrood
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Fries roggebrood
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Vlechtbrood
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Ontbijtkoek
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Brioche feuilletée
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Verwenbrood met chocolade
Afbeelding van B’academie van Robèrt – Beschuit

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dag 1: dinsdag 18 maart
  • Dag 2: woensdag 19 maart
  • Dag 3: dinsdag 25 maart

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Brood 3 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

meer bakcursussen

Zoek je iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!