Cursus Brood 2

Heb je de cursus Brood 1 afgerond en wil je een volgende stap zetten in je ontwikkeling als (thuis)bakker? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met desem!

Cover voor © Raoul Hollants Photography

Gevorderde technieken

Een volgende stap in je ontwikkeling

Na de cursus Brood 1 heb je al de nodige bak-uren gemaakt en weet je precies hoe het zit met grondstoffen, rijs- en baktijden, technieken, temperaturen en materialen die je nodig hebt om ambachtelijke basisbroden te bakken. In deze vervolgcursus ga je samen met de docent aan de slag met luxe wereldbroden op basis van desem.

3-daagse cursus

Leer in drie uitvoerige lesdagen de kneepjes van het vak. De lesdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Vervolgcursus

Je kunt je alleen aanmelden voor deze cursus als je de cursus Brood 1 hebt voltooid.

Prijs

Deze cursus kost €1095 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Desembrood

Lange rijs- en rijptijden

Desembrood is brood zoals het bedoeld is, vindt Robèrt. Door de lange rijs- en rijptijden ontstaat die rijke broodsmaak waar hij zo dol op is.

 

Wat is desem eigenlijk? Hoe werkt het? En wat is het verschil tussen verse desem en desempoeder? Na deze cursus weet je het allemaal. Je leert je eigen desem starten en onderhouden.

Cover voor
Cover voor

Luxe wereldbroden

Een reis langs verschillende culturen

Van een krokante baguette tot luchtige focaccia en luxe Danish pastry: in deze cursus maak je broodsoorten uit verschillende culturen.

 

Je leert werken met slappere (vochtrijke) degen. Hoe meer water, hoe malser en luchtiger het eindresultaat en hoe krokanter de korst. Maar ook: hoe moeilijker te  hanteren het deeg. De docent laat zien hoe je daarmee omgaat.

 

dit ga je maken

Onder begeleiding van de docent maak je 13 soorten brood van begin tot eind. Na afloop ben je diverse nieuwe technieken rijker die je ook thuis naar hartenlust kunt toepassen.

Italiaanse broden:

  • Ciabatta
  • Focaccia
  • Dolce pane focaccia
  • Italiaanse bollen

Franse broden:

  • Baguettes
  • Brioche(roosjes)

Midden-Oosterse broden:

  • Turkse pide
  • Zeytin ekmek (olijvenbrood)
  • Indiase naan

Noord-Europese broden:

  • Danish pastry (twister, arrow head, Spandauer, royal crown)
  • Fries suikerbrood
  • Kaasstengels

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt. 

Afbeelding van Ciabatta
© bij Robèrt – Ciabatta
Afbeelding van Focaccia
© bij Robèrt – Focaccia
Afbeelding van Dolce pane focaccia
© bij Robèrt – Dolce pane focaccia
Afbeelding van Italiaanse bollen
© bij Robèrt – Italiaanse bollen
Afbeelding van Zeytin ekmek
© bij Robèrt – Zeytin ekmek
Afbeelding van Pide
© bij Robèrt – Pide
Afbeelding van Baguette
© bij Robèrt – Baguette
Afbeelding van Danish pastry – Twisters
© bij Robèrt – Danish pastry: twisters
Afbeelding van Danish pastry – Arrowheads
© bij Robèrt – Danish pastry: arrowheads
Afbeelding van Danish pastry – Spandauers
© bij Robèrt – Danish pastry: Spandauers
Afbeelding van Danish pastry – Royal crowns
© bij Robèrt – Danish pastry: royal crowns
Afbeelding van Fries suikerbrood
© bij Robèrt – Fries suikerbrood
Afbeelding van Naan
© bij Robèrt – Naan
Afbeelding van Kaasstengels
© bij Robèrt – Kaasstengels
Afbeelding van Briocheroosjes
© bij Robèrt – Briocheroosjes
Afbeelding van Ciabatta
Afbeelding van Focaccia
Afbeelding van Dolce pane focaccia
Afbeelding van Italiaanse bollen
Afbeelding van Zeytin ekmek
Afbeelding van Pide
Afbeelding van Baguette
Afbeelding van Danish pastry – Twisters
Afbeelding van Danish pastry – Arrowheads
Afbeelding van Danish pastry – Spandauers
Afbeelding van Danish pastry – Royal crowns
Afbeelding van Fries suikerbrood
Afbeelding van Naan
Afbeelding van Kaasstengels
Afbeelding van Briocheroosjes

VAARDIGHEDEN OEFENEN

We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dag 1: maandag 6 januari
  • Dag 2: maandag 20 januari
  • Dag 3: maandag 3 februari

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Brood 2 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

Vervolgcursus: brood 3

Exclusief met Robèrt

Nog een broodcursus volgen? We zijn bezig met de ontwikkeling van de cursus Brood 3 (desembrood), exclusief gegeven door Robèrt zelf. Meld je aan voor de wachtlijst om op de hoogte te blijven.