Cursus Brood 1

Onze cursus Brood 1 is dé cursus voor iedereen die meer wil leren over de basis van brood bakken! Na afloop ben je in staat om thuis ambachtelijk en vooral superlekker brood te bakken.

Cover voor ©Raoul Hollants Photography

De basis van brood bakken

De kneepjes van het vak

Hoe bak je een lekker luchtig brood? Wat is het verschil tussen bloem en meel? En hoe moet je broodrecepten eigenlijk lezen? Tijdens deze cursus leer je alles over de grondstoffen, materialen en basistechnieken die je nodig hebt om ambachtelijk brood te bakken.

3-daagse cursus

Leer in drie uitvoerige lesdagen de kneepjes van het vak. De lesdagen vinden plaats van 9.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is geschikt voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €995 p.p.
Dat is inclusief lunch, studiemateriaal en een exclusief B’academie schort.

B’academie-cerfiticaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

De essentie van brood

Bakken vanuit de basis

Bloem, water, gist en een snuf zout: meer heb je niet nodig om echt lekker brood te bakken. Dat ontdek je al snel tijdens deze cursus.

 

Van kneden – met de hand én machinaal – tot rijzen en bakken: na deze cursus heb je het proces van brood bakken in de vingers. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor technieken zoals opbollen, oppunten, lang maken, invouwen, modelleren en afwerken.

dit ga je maken

Tijdens de cursus is er uitgebreid de tijd om te oefenen in de praktijk en alle vaardigheden in de vingers te krijgen. Onder begeleiding van de cursusdocent maak je 11 soorten brood van begin tot eind. Je zult merken dat je al gauw meer deeggevoel krijgt. Heb je de basistechnieken eenmaal onder de knie, dan kun je dat thuis verder uitbouwen door nog meer bakuren te maken en te experimenteren.

Eenvoudige, ongevulde broodsoorten:

  • Witte puntjes en bruine bolletjes
  • Bruin- en volkorenbrood
  • Krokante broodjes
  • Luxe vlechtbroodjes
  • Brabantse bolussen

Gevulde en luxe broodsoorten:

  • Krentenbollen
  • Koffiebroodjes
  • Brabantse worstenbroodjes
  • Kaas-uistokken
  • Roombotercroissants (getoerd gerezen deeg)

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de eerste cursusdag krijgt. 

Afbeelding van Witte bolletjes
© bij Robèrt – Witte bolletjes
Afbeelding van Luxe vlechtbroodjes
© bij Robèrt – Luxe vlechtbroodjes
Afbeelding van Bolussen
© bij Robèrt – Bolussen
Afbeelding van Bruinbrood
© bij Robèrt – Bruinbrood
Afbeelding van Bruine bolletjes
© bij Robèrt – Bruine bolletjes
Afbeelding van Krokante broodjes
© bij Robèrt – Krokante broodjes
Afbeelding van Krentenbollen
© bij Robèrt – Krentenbollen
Afbeelding van Koffiebroodjes
© bij Robèrt – Koffiebroodjes
Afbeelding van Worstenbroodjes
© bij Robèrt – Worstenbroodjes
Afbeelding van Croissants
© bij Robèrt – Croissants
Afbeelding van Kaas-uistokken
Kaas-uistokken.
Afbeelding van Witte bolletjes
Afbeelding van Luxe vlechtbroodjes
Afbeelding van Bolussen
Afbeelding van Bruinbrood
Afbeelding van Bruine bolletjes
Afbeelding van Krokante broodjes
Afbeelding van Krentenbollen
Afbeelding van Koffiebroodjes
Afbeelding van Worstenbroodjes
Afbeelding van Croissants
Afbeelding van Kaas-uistokken

VAARDIGHEDEN OEFENEN

We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. Het is niet verplicht, maar voor een maximaal rendement raden we aan om de vaardigheden tussen de lesdagen door thuis goed te oefenen. Bij de terugkommomenten van de volgende cursusdagen is er ruimte voor (klassikale) bespreking van dit ‘thuiswerk’.

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Dag 1: donderdag 3 april
  • Dag 2: donderdag 17 april
  • Dag 3: donderdag 1 mei

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Brood 1 en de startdatum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Cover voor

Vervolgcursus: Brood 2

Een volgende stap in je ontwikkeling

Wil je je nog verder verdiepen in de wereld van brood? In de vervolgcursus Brood 2 ga je samen met de docent aan de slag met luxe wereldbroden op basis van slappere degen: van focaccia tot baguettes!