Cursus Bladerdeeg

Zelfgemaakt bladerdeeg is een van de favorieten van Robèrt. Met goede boter, de nodige basiskennis en praktische tips van onze docent gaat het jou ook lukken. Na deze cursus maak je voortaan zélf het lekkerste bladerdeeg!

Cover voor BIJ24032313123 – Kaasvlinders 2_banner

1-daagse cursus

Leer in een dag de belangrijkste technieken en vaardigheden. De cursus vindt plaats van 9.00 tot ongeveer 16.30 uur.

Geen voorkennis nodig

Deze cursus is geschikt voor iedereen die (beter) wil leren bakken vanuit de basis.

Prijs

Deze cursus kost €325 p.p.
Dat is inclusief lunch en studiemateriaal.

B’academie-certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een (CRKBO-geregistreerd) certificaat als bewijs van deelname.

Cover voor

Bladerdeegtechnieken

Hollandse & Franse methode

Natuurlijk is er veel aandacht voor de techniek van het bladerdeeg maken. Hoeveel boter gebruik je, hoe vaak moet je toeren en hoe krijg je de mooiste bladerende werking?

 

De docent legt uit en demonstreert. Vervolgens maak je zelf bladerdeeg van begin tot eind, volgens de Hollandse én de Franse methode.

dit ga je maken

Naast de basistechnieken van bladerdeeg ga je aan de slag met diverse recepten. Dit ga je maken:

  • Kaneelkrakelingen: reuzenkrakelingen van bladerdeeg met kaneelsuiker.
  • Kaasvlinders: met kaascrème gevulde bladerdeegvlinders.
  • Appelflappen: bladerdeeg gevuld met appel, rozijnen, abrikoos en banketbakkersroom, afgewerkt met victoriabeslag.
  • Saucijzenbroodjes: bladerdeeg gevuld met gehakt. Eet je vegetarisch? Geef het aan bij jouw aanmelding en we zorgen voor een vegetarische variant.
  • Open confituretaart: taart van bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom en seizoensfruit.

Je gaat naar huis met alle basiskennis en -technieken die je nodig hebt om eindeloos verder te experimenteren en variëren!

De cursus is inclusief studiemateriaal (lesboekje), dat je op de cursusdag krijgt. We vinden het belangrijk dat je het geleerde ook thuis goed in de praktijk kunt brengen. (T)huiswerk is geen onderdeel van de cursus, maar voor een maximaal rendement raden we wel aan om de vaardigheden na afloop thuis goed te oefenen. 

Afbeelding van
© bij Robèrt – Kaneelkrakelingen
Afbeelding van
© bij Robèrt – Kaasvlinders
Afbeelding van
© bij Robèrt – Appelflappen met victoriabeslag
Afbeelding van
© bij Robèrt – Saucijzenbroodjes
Afbeelding van
© bij Robèrt – Open confituretaart met seizoensfruit
Afbeelding van
Afbeelding van
Afbeelding van
Afbeelding van
Afbeelding van

cursusagenda & aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor:

  • Zondag 19 januari

Selecteer in het formulier hieronder de cursus Bladerdeeg en de datum waarvoor je wilt aanmelden.

Komt de geplande datum je niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Bekijk alle beschikbare cursussen in de cursusagenda.

Cover voor

Meer bakcursussen

Op zoek naar iets anders?

We hebben nog veel meer cursussen waarmee je leert bakken vanuit de basis. Van brood tot patisserie en alles ertussenin: voor ieder wat wils!