Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Welke temperatuur voor fruitwater?

Moet het fruitwater voor desem gisten in de koelkast of op kamertemperatuur?

Om ervoor te zorgen dat het fermentatieproces goed op gang komt, laat je het fruitwater gisten op kamertemperatuur.

Hoe maak je fruitwater?

  • Zet fruitschillen, geraspt fruit of rozijnen (net wat je voorhanden hebt) onder water en laat dit fermenteren. Op kamertemperatuur dus.
  • Roer het fruitwater elke dag om. Zo voorkom je dat het gaat schimmelen.
  • Na een paar dagen zie je dat het fruitwater gaat gisten. Zeef het water en vang het op; het fruit mag weg. Het fruitwater kun je nu gebruiken om een (moeder)desem te maken.