Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Waarom blijft brood uit de winkel verser?

Waarom blijft brood uit de winkel zoveel verser dan mijn eigen brood?

Dat komt allereerst doordat je als thuisbakker waarschijnlijk geen broodverbeteraar gebruikt. Een tip kan daarom zijn om wat margarine op je deeg te doen. Margarine heeft namelijk een soort broodverbeterfunctie en geeft dus meer malsheid aan je brood, waardoor het ook wat langer een versbeleving geeft.

Daarnaast blijft het voor luchtig, smakelijk én mals brood van belang dat je het deeg goed soepel kneedt en voldoende water gebruikt:

  • Experimenteer eens met meer water. Hoe meer water je gebruikt, hoe plakkeriger en moeilijker te hanteren het deeg, maar ook hoe malser en luchtiger het eindresultaat. Probeer gewoon eens een klein scheutje water extra toe te voegen en kijk hoe dat uitpakt.
  • Kneed rustig en langdurig. Vergelijk het met een stukje kauwgom: je kunt pas bellen blazen als je er goed op hebt gekauwd. Zo wordt je deeg ook pas écht soepel en luchtig als je het goed hebt gekneed. Tip: kijk eens naar de instructievideo's op www.meesterlijkbrood.nl.