Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Tips voor botercrème

Ik ben aan het oefenen met botercrème. Heb je nog goede tips of aanraders?

Er gaat niets boven een goed basisrecept! Veel mensen denken dat botercrème bestaat uit luchtig gedraaide boter met suiker. Maar zo’n hap zoete opgeklopte boter is helemaal niet zo lekker. Echte botercrème maak je met boter, suiker en banketbakkersroom:

INGREDIËNTEN

  • 200 g banketbakkersroom (afgekoeld)
  • 180 g boter
  • 60 g (basterd)suiker


WERKWIJZE

Draai de boter en de witte basterdsuiker in de keukenmachine tot een bleke massa.

Voeg de banketbakkersroom toe en draai alles tot een gladde crème.

Laat de botercrème gerust 10-15 minuten op matige snelheid draaien om hem goed luchtig te krijgen. Als de kleur wit uitslaat, is hij goed.