Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Rode kleurstof

Wat kan ik toevoegen aan cake voor een rode kleur? Ik wil liever geen kleurstof met E-nummers.

Er zijn verschillende natuurlijke stoffen die je kunt gebruiken om beslag rood te kleuren.

Frambozensap gebruiken wij graag om cake een rozerode kleur te geven. Voor ‘roodrood’ gebruiken we bietensap of -poeder. En als we in de patisserie een wat diepere bordeauxkleur willen, voegen we nog (gezeefd) cacaopoeder toe. Als je een beetje gebruikt, proef je dat bijna niet terug. Maar let wel: dit soort natuurlijke stoffen geven nooit zo’n fel resultaat als de geconcentreerde kleurstoffen die je in flesjes koopt, met of zonder E-nummers.