Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Melk in brooddeeg

Waarom wordt er zo vaak melk gebruikt bij de (industriële) bereiding van brood?

In principe heb je niet meer nodig dan bloem, water, zout en een rijsmiddel om een goed brood te bakken. Toch wordt er inderdaad ook wel vaak melk toegevoegd aan brooddeeg, om verschillende redenen:

  • Melk draagt bij aan een mooie kleur (vanwege het karamelliseren van de melksuikers).
  • Melk geeft een vollere, rijkere smaak dan alleen water.

Als je vanwege een allergie of intolerantie geen brood met melk wilt of kunt eten, kun je bij de bakker altijd informeren of er melk in zijn brood zit. En anders is zelf bakken natuurlijk ook nog een optie!