Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Luchtige bavarois of mousse

Hoe maak ik een luchtige (chocolade)bavarois of -mousse?

Kwestie van de eieren goed luchtig kloppen!

Een mooi luchtige basis voor een mousse is een pâte à bombe, waarbij je eidooiers luchtig klopt met suikerwater, zoals in onderstaand basisrecept.


INGREDIËNTEN

40 g eidooiers
30 g suiker
30 g water
2 bl gelatine, geweekt in ruim koud water
75 g pure chocolade, in stukjes
225 g slagroom

WERKWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie en zet apart.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast.
  • Klop de eidooiers luchtig in de keukenmachine.
  • Breng ondertussen het water met de suiker aan de kook en laat even doorkoken tot de suiker goed is opgelost. Voeg dit terwijl de machine blijft draaien toe aan de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de gelatine toe (niet uitknijpen) en laat koud kloppen (kamertemperatuur).
  • Spatel met de hand de gesmolten chocolade erdoorheen en tot slot de slagroom, en verwerk alles tot een luchtige, homogene massa.