Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Hazelnootpasta

In het recept voor de Paris-Kerst van HHB raad je aan om hazelnootpasta te gebruiken, maar niet die je op brood smeert. Waar vind ik die?

Hoewel er ongetwijfeld speciaalzaken zijn waar je hazelnootpâte kunt kopen, kun je hem ook prima zelf maken! Ik deel mijn basisrecept.

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 150 g hazelnoten, geroosterd

Extra nodig

  • siliconen bakmatje
  • foodprocessor

Werkwijze
Karamelliseer de suiker – eventueel met een scheut water – tot een goudbruine karamel (ca. 170 ⁰C).

Haal de pan van het vuur en roer de hazelnoten door de karamel.

Stort de karamel uit op een siliconen bakmatje en laat uitharden.

Breek de hazelnootkaramel in stukken en laat deze in een foodprocessor net zo lang draaien tot je een gladde pasta hebt.