Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Glutenvrij brood bakken

Hoe bak je lekker glutenvrij brood?

Deze vraag krijgen we héél vaak in de bakkerij. En het eerlijke antwoord is dat daar nog geen goede oplossing voor is. Wij hebben hem althans nog niet gevonden.

Mensen met coeliaki zullen vooral naar prettige alternatieven zoeken, denk aan pannenkoeken met rijst- en boekweitmeel, crackers of cake bijvoorbeeld (zoals deze quinoabroodcake uit mijn boek Meesterlijk brood). Dit zijn producten die (enigszins) in de buurt komen van brood, maar lekker luchtig brood met knapperige korst zoals we dat in de bakkerij maken, is glutenvrij niet haalbaar als je het mij vraagt…

Als je écht geen gluten mag, dan kun je dus eigenlijk geen brood eten. Dat heeft te maken met de werking van gluten, die het deeg samenhang geven en zo zorgen voor een mooi mals brood. Daar is geen (gezond) alternatief voor, vandaar dat glutenvrij brood zo kruimelig is. Wij verkopen overigens wel glutenvrije broodjes, ontwikkeld naar een idee en recept van Robèrt, maar omdat onze bakkerij natuurlijk geen glutenvrije omgeving is, produceren we die niet zelf.