Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Deeg plakt aan deeghaak

Mijn deeg blijft rond de deeghaak van mijn KitchenAid hangen en kneedt dus eigenlijk niet. Wat doe ik verkeerd?

Slappere degen kun je beter met een bisschop (ook wel vlinder) kneden. Voor stuggere degen zou een andere deeghaak kunnen helpen.

  • Bij slappere degen biedt de bisschop uitkomst als kneedmechaniek: meer oppervlak betekent meer grip en ‘kneedkracht’. Experimenteer daarom ook eens wat meer water op het deeg. Dat draagt ook nog bij aan een knapperige korst en een luchtig en mals interieur.
  • Bij stuggere degen raad ik wel een deeghaak aan. Vind je dat de standaarddeeghaak van KitchenAid niet voldoende kneedt, dan zouden de deeghaken van Super Doughhook misschien een aanrader kunnen zijn. Die lijken qua model meer op wat wij in de bakkerij in het groot gebruiken en geeft minder kans dat het deeg eromheen blijft hangen.