Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Brood blijft compact

Mijn brood is zo compact. Hoe krijg ik het luchtiger?

Twee dingen kunnen helpen om je brood luchtiger te krijgen:

  • Experimenteer eens met meer water. Hoe meer water je gebruikt, hoe plakkeriger en moeilijker te hanteren het deeg, maar ook hoe malser en luchtiger het eindresultaat. Probeer gewoon eens een klein scheutje water extra toe te voegen en kijk hoe dat uitpakt.
  • Kneed rustig en langdurig. Vergelijk het met een stukje kauwgom: je kunt pas bellen blazen als je er goed op hebt gekauwd. Zo wordt je deeg ook pas luchtig als je het goed hebt gekneed. Tip: kijk eens naar de instructiefilmpjes op www.meesterlijkbrood.nl.