Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Boterbabbelaars

Al een paar keer heb ik de boterbabbelaars uit Meesterlijk editie 22 gemaakt. Ze zijn precies zoals een boterbabbelaar moet zijn. Maar na een week vallen ze meteen uit elkaar als je ze in je mond hebt. Nog steeds lekker, maar je kunt het geen babbelaars meer noemen. Doe ik iets niet goed? Een boterbabbelaar zou toch langer houdbaar moeten zijn dan een week? 

Dit is een lastige wanneer je thuis bakt. Het komt namelijk deels aan op gevoel. Wat je kunt proberen, is de suikermassa iets verder inkoken. Ook kun je het deeg, zoals we dat in bakkerstermen noemen, na het afkoelen nog wat langer uit elkaar trekken en dubbelvouwen. Herhaal dat dus vaker dan je tot nu toe gedaan hebt, het zou kunnen schelen.