Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Borstplaat met kristallen

Ik heb borstplaat gemaakt, maar er zitten allemaal sterretjes in. Wat gaat er mis?

Het kristalliseren van de suiker in borstplaat is een veelvoorkomend probleem, daar hebben zelfs banketbakkers last van. Het is lastig om die kristallisatie volledig tegen te gaan. Twee tips die zouden kunnen helpen:

  • Werk zo schoon mogelijk, nog schoner dan je mogelijk al deed. En dan doelen we behalve op de materialen waar je mee werkt ook op de grondstoffen. Dus gebruik bijvoorbeeld ook schone (zo min mogelijk verontreinigde) suiker. Het zou ook kunnen dat mogelijke smaakstoffen die je toevoegt, zoals mokka-extract, ‘verontreinigd’ zijn en zo kristallisatie in de hand werken.
  • Bevochtig het siliconen matje lichtjes voordat je de borstplaat erin giet, bijvoorbeeld met een plantenspuit.