Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Bladerdeeg met veel laagjes

Hoe zorg ik voor zoveel mogelijk laagjes in mijn bladerdeeg?

Om laagjes in je bladerdeeg te krijgen, moet je het toeren. Dat betekent dat je het deeg op een bepaalde manier (dubbel) moet vouwen. Hoe meer toeren, hoe meer laagjes er ontstaan. Maar tegelijkertijd geldt: hoe minder toeren, hoe meer ruimte de ontstane lagen nog hebben te 'werken' en dus hoe meer bladering.

Zoals bij al je bakwerk is het dus ook bij bladerdeeg belangrijk dat je je afvraagt hoe je wilt dat het eindresultaat eruitziet:

  • Wil je bros bladerdeeg met veel werking en laagjes, zoals voor een appelflap of croissants? Geef het bladerdeeg dan een ½ toer minder. En rol het niet te dun uit, want dan druk je de laagjes plat.
  • Wil je bladerdeeg met een gelijkmatiger bakaard en minder bladering, zoals voor een tompouce? Geef het bladerdeeg dan een ½ toer meer en rol het mooi dun uit.